Županija

Šetnica oko Rata bogatija spravama za vježbanje

Šetnica oko Rata bogatija spravama za vježbanje

Općina Konavle nastavlja s radovima komunalnog uređenja kroz Cavtat. Tako su u utorak na ulazu u šetnicu oko Rata postavljene četiri sprave za vježbanje koje su bile prethodno na lokaciji nedavno obnovljenog dječjeg igrališta u Cavtatu, a postavljene su i dvije nove sprave.

Podsjetimo, Općina Konavle obnovila je četiri dječja igrališta u Cavtatu, Pridvorju, Čilipima i Pridvorju. Iz “Programa ulaganja u objekte dječjih vrtića”, a prema programu podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima” Ministarstvo za demografiju,obitelj,mlade i socijalnu politiku je sufinanciralo uređenje i opremanje dječjih igrališta na 4 lokacije koje koristi mreža dječjih vrtića u Konavlima.

Uređena su četiri dječja igrališta koja koriste ustrojbene jedinice Dječjih vrtića Konavle i to igralište u Cavtatu, Čilipima, Grudi i Pridvorju, a u planu su i igrališta u Vitaljini i Stravči. Uloženo je ukupno 1.754.995,62 kn od čega je Ministarstvo sufinanciralo 877.497,83 kn.
Također, u tijeku su radovi na zamjeni ograde na predjelu šetnice oko rata. Vrijednost tog projekta je 270 tisuća kuna, a rok za završetak radova je 20. lipnja.

Općina Konavle također je krenula je u projekt hortikulturnog uređenja na nekoliko lokacija oko Cavtata. U tijeku je uređenje ulaza u Cavtat, kao i raskrižja između Mećajca i Cavtata. Uređuje se i šetnica između hotela Albatros i Epidaurus, ali i predio parkinga u Cavtatu gdje će se postaviti i manja kućica za hranjenje životinja. Uz sve to naravno svakodnevno se održavaju postojeće zelene površine.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist