Zanimljivosti

Šetnica na koju su svi zaboravili!

Šetnica na koju su svi zaboravili!

Komunalnim problemima u našem Gradu, čini se nema kraja. Ovaj put našu akciju i vapaj za pomoć poslali su građani koji žive na predjelu uz šetnicu od Orsana, točnije od Ulice Ivana Zajca do Copacabane.

Oni se posebno žale na neuređenost, a ističu u što smo se i sami uvjerili, kako je cijela šetnica puna rupa, javna rasvjeta je u lošem stanju, dok je sve okolo šetnice zaraslo u travu i korov, a stara drveća vape za obrezivanjem.

UNIŠTENA SLIJEPA ULICA
– Put Ivana Zajca se nije asfaltirao sigurno 40 godina, znate kako to ide u nas, prokopaju kanalčić pa ga asfaltiraju i to je to. Turistička zajednica je stavila da je to šetnica, što i jest kad pogledate. Ovo je pomorsko dobro i evo vidite kako izgleda. Put je katastrofa, pogledajte ga. Cijela je šetnica puna rupa, a postoji i slijepa ulica koju su uništili jer kopaju kanalizaciju, dok su prošle godine kopali za telefone  – govori naš sugovornik i dodaje kako se ovaj dio Dubrovnika uređuje do Orsana, a dalje ne.

ZA UREĐENJE NEMA NOVACA !?
– A ovo je prelijepi dio Grada, ali nažalost potpuno je zaboravlje. Ne znam kako se nitko ne crveni što ovo ovako izleda, jer ovuda prolaze na stotine turista dnevno – naglašava i dodaje kako se već prije pokušao dogovoriti sa gradskim komunalnim odjelom i Turističkom zajednicom da se Lapadska šetnica uredi onako kako joj to priliči:
– Na svoje upite sam dobio odgovor kako nadležne službe nemaju za to novaca – prisjeća se. Problem je, dodaje, i dotrajala javna rasvjeta, a kao primjer pokazuje nam stare pale:
– Prije tri godine, nije radila nijedna žarulja. Tada sam zvao Komunalni odjel da to poprave. Nitko nažalost ne vodi računa o tome, a ovdje je veća koncentacija gostiju nego u Uvali Lapad. Ovuda se uz lokalne ljude, šetaju i stranci –  naglašava. Problem Lapadske šetnice predstavljaju i pontoni, koje građani salijevaju po vlastitom nahođenju, bez ikakvog reda i smisla.

BARKE, ISTEZALIŠTE, PONTONI
– Tu je i mala uvala, koja je označena kao kupalište. No ona zapravo služi kao istezalište baraka, premda je jedno takvo na Batali – govori nam stanovnik jednog od najljepših dijelova Lapada.
I ovdje se može primijetiti ono što je problem i u ostalim dijelovima Dubrovnika – nepokošena trava, i neobrezano drveće.
– Šetnica je zarasla u travu i korov, a drveća odavno nisu podšišana. Zašto se na ovim nepokošenim proširenjima primjerice ne bi stavile klupice. Problem je taj što ljudi svoje održavaju, ali ono što je na javnoj površini, za taj dio nitko ne vodi brigu i već u proljeće poprima neugledan izgled – napominje naš sugovornik. Osim izmeta koji sa sobom ostavljaju kućni ljubimci, problem ovog dijela je i smeće koje neodgovorni građani ostavljaju za sobom.
– Predprošle godine, kada su bile one velike poplave, more je izbacilo smeće. Od njega se uopće nije moglo proći. To je bilo strašno. Zvao sam Čistoću, i hvala Bogu odmah su došli. A šetnica bi se jako lako mogla urediti. Mogla bi postati ogledalo grada. Trebalo bi je samo malo proširiti, staviti klupe, popraviti javnu rasvjetu. Napraviti plato od betona, da ne moraš kad sjedneš na klupu lomiti noge. A mogla bi se urediti i lijepa biciklistička staza – zaključuje naš sugovornik.
 

Grad će srediti draču i grane
Šetnica od ulice Ivana Zajca do kupališta Copacabana će uskoro biti pokošena, a granje koje je neuredno i ometa prolaz pješaka će se također ukloniti, navode iz gradske uprave. Sva oštećenja na navedenoj šetnici će se također vrlo skoro sanirati, a Komunalno redarstvo će narediti vlasnicima plovila uklanjanje.
– Stupovi za javnu rasvjetu na potezu od Orsana do Solituda, točnije ronilačkog kluba su drveni i nose niskonaponsku distributivnu mrežu, te će prilikom rekonstrukcije isti biti zamijenjeni novim željeznim stupovima – zaključili su iz gradske uprave, no nažalost ostali smo bz odgovara kada se točno planira pristupiti tim radovima. 

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist