Peškafondo

Sestre po patnji

Sestre po patnji

I 'ko bi rekao da će se njih dvije naći na istoj valnoj duljini. Dube i Olga dakako. U ovom su ključnom trenutku za Grad… Ma o čemu ja pišem.

Dakle, u ovom ključnom trenutku zabrinute prvenstveno za svoju sudbinu, zaboravile su na teške riječi koje su jedna drugoj izgovorile, kaznene prijave koje su pisale (Olga Dubi za garažu), prozivke zbog nesposobnosti (Dube Olgi u više navrata dok je Muratti još bila predsjednica GV-a), ali i pokušaje svrgavanja s mjesta predsjednice (naravno opet Dube Olgu u kooperaciji s Perom V., a sve zbog Opere Pie). I da ne duljim i ne nabrajam njihova dugogodišnja stranačka podbadanja, došlo je očito vrijeme kad su jedna drugoj pružile ruku, sjele za stol i počele dogovarati strategiju.

Kad bolje promislite, ima i razloga za takvim jednim potezom. Nakon malicioznog Dubrovačkog dogovora više nas na gradskoj političkoj sceni ništa ne može iznenaditi, ni šokirati, a njih dvije imaju jakog motiva za šurovanje.

Obje su gubitnice. Olga, predsjednica gradske organizacije esdepea doživjela je potpuni debakl na izborima. Kako sa svojom listom, koja je osvojila sramotni broj vijećnika, tako i sa kandidatom za gradonačelnika Šaljom koji se nije uspio dovući ni do drugog izbornog kruga. A gdje je ono sad Šalja? Priča se da su ga zadnje vidjeli na Šipanu, pred jedno petnaestak dana i od tad mu se opet gubi svaki trag.

Nego vratimo se predsjednici. Ups… bivšoj predsjednici. Muratti je vjerovala da je ona opet ta. Da će i drugi mandat za redom ostati na čelu Gradskog vijeća. Ali, k vragu i taj Dogovor i ta, kao što je Vasil Tupurkovski znao reći, neprincipijelna koalicija. Pomrsio joj je račune pa je fotelju, spuštene glave, trebala prepustiti Ninu.

Ah taj Nino. Ma ne gleda samo Olga njega poprijeko. Gleda ga i Dube. On se našao uvoditi reda u njezinu stranku.

A Šuica? Dugogodišnja predsjednica gradskog odbora hadezea na izborima je doživjela fijasko. Predizborna koalicija nije im donijela baš vreću glasova kao što su se nadali, a Teo, Dubin favorit i kandidat za gradonačelnika u drugom se krugu doslovno izblamirao. A gdje je sad Teo? A… Bacio se na ugostiteljstvo, pa ga češće viđaju u Zavali nego u Gradu.

I sada dolazimo do ključnog trenutka. Olga s katastrofalnim rezultatima očekuje izbore u svojoj stranci, a već se spominje kako bi mogla imati dva-tri protukandidata. Neustrašivi Gojun ide u još jedan okršaj, Olga je kao svoj back up izvukla Igora Jurišića, a iz Zagreba se sve češće može čuti kako i europarlamentarac Oleg ima afiniteta za povratak u Grad. A gdje ćeš osmisliti bolji povratak nego s predsjedničkom funkcijom u svojoj stranci?

 A Dube? Ona je na čeki. Karamarko je najavio kako će se razračunati sa svim izbornim gubitnicima. Je li Šuica pobjednik ili poražena? Da se nije pojavio taj Nino, taj bivši ministar i bivši predsjednik TZ-a, trenutni zaposlenik u turizmu na bolovanju, Dube bi bila mirna. Ovako se mora zakopati u rov i pripremiti arsenal oružja za bitku. Nije tada zgorega i političkog neprijatelja imati na svojoj strani.

I tako su se našle njih dvije, sjele i razgovarale, a i Pero V. se nešto vrti oko njih.
Adio Vam
 

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Otvoreno o životu prije i nakon kobnog 21. listopada 2001. Tko je Zlatko Milić danas?

Barbara Đurasović

OKRUGLI 600. BROJ! Podižemo cijenu novine za 7 centi, a plaću novinara na 1050 eura!

Barbara Đurasović

‘MIRNE DUŠE’ U POLITIKU Pravi, pošteni i rehabilitirani

Barbara Đurasović