Grad

Sestre Masle donirale očev pianino školi u Orašcu

Sestre Masle donirale očev pianino školi u Orašcu

Brigita i Dolores Masle, kćeri poznatog slikara Antuna Masle, donirale su očev pianino školi koja nosi njegovo ime, u njegovom rodnom Orašcu.

Tom prigodom je OŠ Antuna Masle priredila program na kojemu su nastupili učenici. Događanju su nazočili zamjenica Grada Dubrovnika Jelka Tepšić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić.

Sestre Masle su rekle kako su sretne što je škola primila pianino kojeg je otac kupio za njih 1961. godine, naglasivši da je pianino morao doći baš u Orašac.

– Orašac je našem ocu bio ne samo ishodište, ne samo mjesto gdje se on rodio, to je zapravo bio njegov život. Život i na platnu, život u riječi, u stihu, u eseju. Ništa manje važan od bilo kojeg velegrada u kojem je bio, ništa manje važan od bilo kojeg drugog prostora gdje je izlagao. Uvijek i zauvijek mu se vraćao – naglasila je Brigita.

Predsjednik mjesnog odbora Zaton Emilio Puljizević se zahvalio u ime Grada Dubrovnika sestrama na donaciji budući da to nije običan instrument, već dio njihove povijesti odnosno dio njihovog oca. – Nadam se da ćemo svi zajedno još dugo uživati u lijepim njegovim zvucima, a uvijek će nas podsjećati na našega dragog Antuna Maslu – zaključio je predsjednik mjesnog odbora Zaton.

Izvor: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist