Hrvatska

ŠESTOMJESEČNI TROŠKOVI Matušić ponovno ‘najrastrošniji’ zastupnik

ŠESTOMJESEČNI TROŠKOVI Matušić ponovno 'najrastrošniji' zastupnik

Saborski zastupnici u šest mjeseci ove godine koštali su nas više od 5 milijuna kuna. Riječ je troškovima zastupnika u što ulaze i troškovi najma stana, zrakoplovnih karata…

Najviše novaca potrošeno je za upotrebu osobnog automobila u službene svrhe za što je utrošeno preko 1,6 milijuna kuna. Slijede troškovi najma stana koji iznose nešto malo manje od 1,4 milijuna kuna. Na zrakoplovne karte potrošeno je oko 512 tisuća kuna, dok su naknade za odvojeni život koštale oko 565 tisuća kuna.

Na hotelski smještaj potrošeno je oko 328 tisuća kuna, dok se za cestarinu izdvojio iznos od oko 259 tisuća kuna. Tu su i dnevnice koje iznose 180 tisuća kuna, za režije se platilo oko 192 tisuće kuna, a na ostale troškove kao što su parkiranje, kotizacije, taksi, garaža, reprezentacija na službenom putu potrošeno je nešto malo manje od 46 tisuća kuna. Za javni prijevoz zastupnici su potrošili oko 28 tisuća kuna.

Ponovno je najveći trošak napravio HDZ-ov saborski zastupnik, Dubrovčanin Frano Matušić, na kojega otpada više od 127 tisuća kuna. Najviše novaca Matušić je potrošio na automobil (60.760,00 kuna), dok je na hotelski smještaj potrošio 25.852,19 kuna. Dnevnica mu je bila oko 13 tisuća kuna, na zrakoplovne karte potrošio je oko 14 tisuća kuna, a na cestarinu više od 10 tisuća kuna.

Za javni prijevoz Matušić je potrošio 231,69 kuna dok su mu ostali troškovi bili nešto malo više od 2 tisuće kuna. Uz Matušića rekorderi po potrošnji su HDZ-ovac Ante Babić (99.500 kuna), SDP-ova Ingrid Antičević-Marinović (94.325 kuna) i HNS-ov Boris Blažeković (94.300 kuna).

Riječ je o zastupnicima koji uglavnom dolaze s juga Hrvatske, ili imaju dosta međunarodnih aktivnosti. No, u izvješću Sabora stoji napomena kako troškovi nisu konačni jer nisu obračunata sva službena putovanja.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist