Sport

ŠESTA POBJEDA ‘KAUBOJA’ Stepančić dvije sekunde prije kraja donio slavlje Hrvatskoj!

ŠESTA POBJEDA 'KAUBOJA' Stepančić dvije sekunde prije kraja donio slavlje Hrvatskoj!

Hrvatski su rukometaši nakon osiguravanja polufinala rukometnog Eura u pobjedi protiv Njemačke, u 3. kolu slavili protiv Češke s 22:21. Bila je to rezultatski nevažna utakmica za našu reprezentaciju, ali je dobro što se nastavio kontinuitet pobjeda. Hrvatski rukometaši će posljednju utakmicu u skupini 1 odigrati u srijedu (16 sati) protiv Španjolske, u kojoj će se odlučivati o prvom mjestu, piše Gol.hr.

Lino Červar je protiv Češke odmarao igrače koji su iznijeli glavni teret dosadašnjih utakmica pa uopće u igru nisu ulazili vratar Marin Šego, Luka Cindrić, Igor Karačić i Željko Musa, a kapetan Domagoj Duvnjak je samo ušao kako bi u drugom poluvremenu izveo jedan sedmerac.U drugoj postavi Hrvatska je protiv neopterećene Češke igrala izjednačenu utakmicu, a najveću prednost su naši rukometaši uspjeli stvoriti početkom drugog poluvremena, kad su imali četiri pogotka viška u 37. minuti (13-9).

U završnici utakmice ključnu ulogu odigrao je vratar Matej Ašanin s dvije odlične obrane, od deset koliko ih je skupio, te Luka Stepančić koji je kod 21-21 postigao pobjednički pogodak sa zvukom sirene za kraj.

Marko Mamić je sa pet pogodaka predvodio strijelce naše reprezentacije. Po tri pogotka postigli su Luka Stepančić, David Mandić i Marino Marić, a po dva Josip Šarac, Matej Hrstić i Vlado Matanović. Vratar Matej Ašanin imao je deset obrana.

Češku reprezentaciju je sa sedam pogodaka predvodio Ondrej Zdrahala, a najbolji pojedinac bio je vratar Tomaš Mrkva sa 12 obrana.

Hrvatska je sa osam bodova vodeća na ljestvici, ispred Španjolske koja ima šest bodova i utakmicu manje. Po dva boda imaju Njemačka, Austrija i Bjelorusija, a bez bodova je Češka.

Foto:Ilustracija/Hrs

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist