Natrag
18.4.2019 20:54

facebook

twitter

google

rss

dulist

Šest pokušaja prelaska granice

20.11.2013 @ 11:29 Dulist Crna kronika

Podijelite:

Policijski službenici Policijske postaje Gruda tijekom jučerašnjeg dana u tri su navrata zatekli ukupno šest stranih državljana koji su pokušali ilegalno ući u Republiku Hrvatsku.

Radi se od dva državljana Albanije i to 38-godišnjaku koji je policijskim službenicima prilikom obavljanja ulazne granične kontrole na graničnom prijelazu Karasovići, na uvid dao krivotvorenu putnu ispravu Albanije i 31-godišnjaku koji se na istom graničnom prijelazu, za ulazak u RH, poslužio krivotvorenom talijanskom vozačkom dozvolom.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenje isprave oni su danas uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Također, sinoć oko 21,25 sati u mjestu Karasovići, zatečena su tri državljanina Kosova i jedan državljanin Albanije koji u svojim putnim ispravama nisu imali ulazne štambilje RH. Zbog sumnje u nezakonit prelazak državne granice oni su uhićeni i dovedeni u prostorije policije gdje je prekršajnom obradom utvrđeno kako su državnu granicu između Crne Gore i Republike Hrvatske prešli prethodne noći, pješice, sjeverno od graničnog prijelaza Karasovići.

Trojici od njih doneseno je jednogodišnje Rješenje o protjerivanju iz RH, dok će četvrti uz optužni prijedlog biti doveden na Prekršajni sud u Dubrovniku budući već ima na snazi mjeru zabrane ulaska i boravka na teritorij RH.

Za svu je četvoricu najavljena readmisija u Crnu Goru.

 

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana