Crna kronika

SERIJA KAZNENIH DJELA Pronađen drski kradljivac koji je ‘operirao’ po Hodiljama

SERIJA KAZNENIH DJELA Pronađen drski kradljivac koji je 'operirao' po Hodiljama

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske izvijestili su kako za tešku krađu iz Crkve svetog Ivana Krstitelja u Hodiljama kod Stona sumnjiče 19-godišnjaka, kojeg se također tereti za još niz kaznenih djela.

Naime, tereti ga se za ukupno dvije teške krađe te za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, kazneno djelo teške krađe u pokušaju i kazneno djelo omogućavanje trošenja droge.

Sumnjiči se da je u vremenu od 5. do 14. prosinca ove godine provalio u Crkvu svetog Ivana Krstitelja odakle je s kipa Gospe otuđio više komada zlatnog nakita, nakon čega je strgao i zapalio zavjesu koja je izgorjela, a jedna od klupa iz unutrašnjosti crkve nagorjela.

Otuđenu zlatninu je potom zamijenio za manju količinu marihuane koju je konzumirao i dao na trošenje 18-godišnjakinji i 19-godišnjaku.

Također se sumnjiči da je tijekom ožujka ove godine na području Pelješca provalio u teretno vozilo u vlasništvu poduzeća iz Splita, iz kojeg je otuđio akumulator i radio prijemnik.

Sumnjiči se i za pokušaj teške krađe početkom prosinca ove godine kada je, s ciljem provale, razbio staklo na kući na području Pelješca iz koje nije ništa otuđio, obzirom da ga je u toj namjeri omeo slučajni prolaznik.

Zbog sumnje da je počinio navedena kaznena djela osumnjičeni je kasno sinoć, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist