Kultura

SENZACIJA Dvojica Dubrovčana drže palice Splitskog ljeta – Bošković režira otvaranje, Čerjan vodi

Naš sugrađanin Robert Bošković dobio je ovog ponedjeljka poziv, kojega je s izuzetnom čašću prihvatio, da režira samo otvaranje Splitskog ljeta!
Naime, već ranije smo pisali kako se ovaj dubrovački redatelj daskama koje život znače vraća na Splitskom ljetu s Verdijevom operom Lombardijci, a koja će se odigrati na Peristilu 14. i 16. srpnja te time otvoriti ovu desetljetnu manifestaciju. No, Bošković će režirati i samo otvaranje. Uz njega će se pojaviti i još jedno dubrovačko ime. Riječ je o mladom, talentiranom glumcu Luki Čerjanu, inače diplomiranom glumcu splitske akademije, koji će voditi ceremoniju otvaranja ove manifestacije.

Kako je prošle godine za DuList izjavio, gluma nije oduvijek bila njegov poziv.
-U srednjoj školi sudjelovao sam na Lidranu nekoliko puta i tu me gluma zainteresirala. Tako da bih mogao reći kako sam se glumom počeo baviti tek u trećem razredu srednje škole. Kažem ‘tek’, jer brojni glumci govore kako su od malena osjetili poziv, što ja ipak nisam. Imao sam druge planove osim glume i svašta sam ja prijavio kad sam upisivao fakultet. Bilo je tu svega, od komunikologije, kineziološkog fakulteta, medija… Baš se nisam mogao odlučiti. Nekako sam pošao za onim gdje sam osjetio da trebam ići – rekao nam je Čerjan.

Inače, Vardijevi Lombardijci u režiji Robetra Boškovića prva je premijera opere u Europi nakon početka epidemije koronavirusa, kad je riječ o profesionalnim kazalištima i nacionalnim kućama.

Bravo Dubrovčani!

Pročitajte još

U DVORU Jedinstvena glazbena večer miljenika festivalske publike

Dulist

PREDSTAVA O MENTALNOM ZDRAVLJU MLADIH ‘Marta i sedam strahova’ u nedjelju u Lazaretima

Dulist

‘PJESNIK MIRA, TOLERANCIJE I LJUBAVI’ Enes Kišević stiže u Galeriju Sebastijan

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija