Grad

Semafori na kružnom toku kod Pošte Lapad od danas u funkciji

Semafori na kružnom toku kod Pošte Lapad od danas u funkciji

Iz Grada Dubrovnika izvijestili su kako je završeno postavljanje semafora na raskrižju Pošta Lapad, a njihovo puštanje u rad očekuje se danas u ranim poslijepodnevnim satima.

Zbog novog režima odvijanja prometa iz Upravnog odjela za promet, stanogradnju i razvojne projekte Grada Dubrovnika mole sve sudionike za povećan oprez.

– Semafori su opremljeni sustavom video detekcije sa senzorima koji putem tehnologije inteligentne obrade slike vrše detekciju prisutnosti pješaka na nogostupu. U dnevnom i noćnom režimu rada kao sustav upravljanja i regulacije, obzirom na prometno opterećenje i karakteristike raskrižja, odnosno pješačkog prijelaza izabrano je potpuno ovisno upravljanje o prometu, odnosno prisutnosti pješaka koji čekaju na prijelaz preko ceste – kažu iz Grada Dubrovnika.

– Rezultat primjene detekcije očituje se povećanjem razine sigurnosti pješaka, smanjenjem vremena čekanja pješaka i vozila, broja zaustavljanja i općenito boljim prometnim tokom odnosno smanjenjem gužvi koje se javljaju na ovom raskrižju – ističu iz Gradske uprave.

Prometni elaborat te Glavni projekt semaforizacije pješačkog prijelaza izradio je Promel projekt.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist