Aktualno

Selo gori, a baba se češlja

Gotovo je nevjerojatan scenarij po kojem se razvija trakavica zvana “pelješki most ili koridor kroz Neum”, a kojoj su autori i glavni glumci ministri i lokalni političari.

Naime, nakon što je prošli ministar prometa i infrastrukture Komadina autocesti do Dubrovnika pretpostavio Žutu Lokvu i ‘dobio pedalu’, njegov nasljednik Hajdaš-Dončić se potrudio ostati još zapamćeniji.

Ministar Hajdaš-Dončić tako je kazao (i preživio!) kako “Dubrovčanima, zapravo, ne treba autocesta”, što je poslužilo kao idealan šlagvort gradonačelniku Vlahušiću koji, kao da se s ministrom natječe u odricanju matice zemlje od Dubrovnika, kazao kako je za Grad prioritetnija izgradnja brze ceste Čilipi – Dubrovnik, koridora kroz Neum te dolaska autoceste do Ploča u najskorijem mogućem roku (?!).

Vlahušić, međutim, tu ne staje. Realizacijom navedenih projekata Dubrovnik bi, izjavio je Vlahušić, ‘de facto’ napokon bio povezan s maticom domovinom. Za Vlahušića ‘de facto’ povezanost očito ne znači i fizičku povezanost, što bi pelješki most svakako omogućio.

S druge strane, župan Dobroslavić ponovio je stav Županije oko prometne povezanosti juga države kroz gradnju pelješkog mosta  jer se tako povezuju dva dijela županije i države, a istovremeno „ne ostavlja prostor za davanje usluga bilo kome“.

Ministar Hajdaš Dončić na kraju je odustajanje od izgradnje pelješkog mosta pokušao opravdati izjavom kako je „Hrvatska mala i siromašna zemlja koja nema novca za gradnju pelješkog mosta“ te dodao kako to ne znači da se most neće moći graditi „u budućnosti, za 10-15 godina“.

Selo gori, a baba se češlja. Dok se političari nadmeću u mudrovanju, zbrajanju eura i kilometara, crtanjem koridora i višetračnih cesta i rotora, stanovnici najjužnijeg kraja Hrvatske ostaju u prometnom slijepom crijevu, iz kojeg se tek povremeno prometno bajpasiraju zračnom linijom, kad im se bura smiluje.

Kao da nitko od te velepametne gospode ne uviđa da Dubrovnik tone u veliku crnu rupu koja će uskoro progutati i grad i njegove stanovnike.

Čime će se onda hvaliti svijetu?

Pročitajte još

DRAGO LICE IZ TEATRA Napustila nas je glumica Žuža Egrenyi

Dulist

Dubrovčani na prijemu kod predsjednice RH povodom Dana državnosti

Dulist.hr

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista

Dulist