Natrag
24.4.2019 16:06

facebook

twitter

google

rss

dulist

Šefica Ureda predsjednika objavila dječju knjigu

21.5.2012 @ 18:28 Dulist Zanimljivosti

Podijelite:

Šefica Ureda predsjednika Danica Juričić Spasović ovih dana pored profesionalnog, ima pune ruke posla predstavljajući svoju knjigu za djecu 'Volim džudo, volim Sandru'.

Riječ je o literarnom prvijencu ove Dubrovkinje koja se u knjizi bavi vršnjačkim nasiljem.

„Njena knjiga protkana je zanosom i jadima prve ljubavi, školskim smicalicama i kvartovskim forama, upornošću, hrabrošću, teškim odlukama, pobjedom, smijehom i pokojom suzom. Snažna i lijepa priča o odrastanju i neraskidivu prijateljstvu zapisana je prema istinitu događaju. Premda se roman temelji na događajima zagrebačkoga judo kluba Mladost, nadahnuće za ovu priču, koja govori o neraskidivu prijateljstvu iz djetinjstva, snažno je osjetila u Dubrovniku. Tamo se svakoga ljeta vraća roditeljima i prijateljima, susreće se s učiteljicama i trenerima koji su joj u djetinjstvu sačuvali dušu“ – moglo se čuti na jednom od predstavljanja knjige.

Sama autorica objasnila je zašto je odabrala baš judo kao sport kojim se bavi njen glavni lik Antonijo:
'U japanskim školama džudo je neka vrsta etike i učenja kako biti bolji čovjek. Lijepa je filozofija tog sporta koja kaže – popusti da bi pobijedio, kad netko krene na tebe, malo se izmakni i pobijedit ćeš.'

Danica Juričić Spasović je odrasla i školovala se u Dubrovniku te diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu gdje i danas živi. Kao novinarka pisala je i realizirala radijske emisije za mnoge redakcije. Izvješća o politici, ekonomiji i korupciji činila su fokus njezine novinarske karijere. Za to vrijeme lovila je slobodne trenutke da zaroni u drugi, neviniji svijet i napiše redak više romana za djecu. Uz novinarsku profesiju i obitelj trebalo je i 12 godina da napiše prvu knjigu.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana