Zanimljivosti

Šefica Ureda predsjednika objavila dječju knjigu

Šefica Ureda predsjednika objavila dječju knjigu

Šefica Ureda predsjednika Danica Juričić Spasović ovih dana pored profesionalnog, ima pune ruke posla predstavljajući svoju knjigu za djecu 'Volim džudo, volim Sandru'.

Riječ je o literarnom prvijencu ove Dubrovkinje koja se u knjizi bavi vršnjačkim nasiljem.

„Njena knjiga protkana je zanosom i jadima prve ljubavi, školskim smicalicama i kvartovskim forama, upornošću, hrabrošću, teškim odlukama, pobjedom, smijehom i pokojom suzom. Snažna i lijepa priča o odrastanju i neraskidivu prijateljstvu zapisana je prema istinitu događaju. Premda se roman temelji na događajima zagrebačkoga judo kluba Mladost, nadahnuće za ovu priču, koja govori o neraskidivu prijateljstvu iz djetinjstva, snažno je osjetila u Dubrovniku. Tamo se svakoga ljeta vraća roditeljima i prijateljima, susreće se s učiteljicama i trenerima koji su joj u djetinjstvu sačuvali dušu“ – moglo se čuti na jednom od predstavljanja knjige.

Sama autorica objasnila je zašto je odabrala baš judo kao sport kojim se bavi njen glavni lik Antonijo:
'U japanskim školama džudo je neka vrsta etike i učenja kako biti bolji čovjek. Lijepa je filozofija tog sporta koja kaže – popusti da bi pobijedio, kad netko krene na tebe, malo se izmakni i pobijedit ćeš.'

Danica Juričić Spasović je odrasla i školovala se u Dubrovniku te diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu gdje i danas živi. Kao novinarka pisala je i realizirala radijske emisije za mnoge redakcije. Izvješća o politici, ekonomiji i korupciji činila su fokus njezine novinarske karijere. Za to vrijeme lovila je slobodne trenutke da zaroni u drugi, neviniji svijet i napiše redak više romana za djecu. Uz novinarsku profesiju i obitelj trebalo je i 12 godina da napiše prvu knjigu.

Pročitajte još

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist