DuList IN

SEEDSTARS NATJECANJE Dentologix najbolji hrvatski startup

SEEDSTARS NATJECANJE Dentologix najbolji hrvatski startup

Startup Dentologix osvojio je hrvatsko izdanje Seedstars World natjecanja i predstavljat će Hrvatsku na Seedstars Summitu u Švicarskoj gdje će imati priliku natjecati za do milijun dolara vrijednosti ulaganja u kapitalu.

Seedstars World, globalno natjecanje za poduzetnike početnike (startup tvrtke) za tržišta u razvoju i brzo rastuću startup scenu, uspješno je održalo svoje hrvatsko izdanje Seedstars Dubrovnik.

Događaj se održao u nedjelju u hotelu Dubrovnik Palace uz potporu lokalnog domaćina Dalmatia Aeterna, a u sklopu međunarodne konferencije o tehnologiju u poduzetništvu Techne Summit.

Šest odabranih startup tvrtki je bilo pozvano da predstave svoje ideje ispred panela sudaca. Pobjednik Dentologix, B2B tržnica za usluge dentalnog tehničkog laboratorija, izabran je za najbolji startup u Hrvatskoj zbog svog rješenja.

– Jako sam uzbuđen zbog pobjede! Ovo je bilo moje prvo izlaganje na pozornici i bilo je nevjerojatno iskustvo, pogotovo pred ovako visoko kvalificiranim žirijem kakav je na Seedstars Dubrovnik natjecanju. Vrlo sam zahvalan za ovu priliku, te se jako radujem odlasku u Švicarsku – izjavio je Dario Pozder, osnivač Dentologixa.

Kao dio nagrade, Dentologix će sudjelovati na Seedstars Summitu, koji će se održati u travnju 2018. u Švicarskoj. Radi se o training programu koji će trajati tjedan dana, a na kojem će imati priliku upoznati ostalih 65 pobjednika kao i ulagače i mentore iz cijelog svijeta. Završni dan Summita bio je posvećen izlaganju pred publikom od 1000 sudionika i s mogućnosti za osvajanje do 1 milijun dolara ulaganja u kapitalu.

Pointers sa svojim osobnim turističkim digitalnim vodičem osvojio je drugo mjesto, a Pleema, brodska online zajednica koja olakšava rezerviranje brodova putem interneta, zauzela je posljednje mjesto u top 3.

Start-up tvrtke koje su bile pozvane su:

1. SightRun — platforma za trčanje i razgledavanje
2. Nebooha — platforma koja pomaže iseljenicima ostvariti dodatne prihode za kućanstvo povezujući ih s ostalim iseljenicima kojima nedostaje domaća kuhinja
3. Pointers — osobni turistički vodič s digitalnom bazom podataka raznih destinacija
4. Pleema — brodska online zajednica koja olakšava rezerviranje brodova putem interneta
5. Dentologix — QA alat i B2B tržnica za usluge dentalnog tehničkog laboratorija poduprta snažnim CRM-om
6. Parklio — rješenje za pametno parkiranje koje sprječava neovlašteno parkiranje i omogućuje rezervaciju parking mjesta u stvarnom vremenu

Mentori na Seedstars Dubrovnik natjecanju bili su Dražen Nikolić — Direktor zagrebačke podružnice Founder Instituta, Kristijan Ravnić – koordinator projekata, Startup Factory Zagreb, Augustin Jarak — Startup Generalist, Razvojni inženjer ekosustava za hrvatske startup-ove, Agahuseyn Ahmadov i Daria Golikova — Seedstars World suradnici za Centralnu i Istočnu Europu..

Članovi žirija bili su Tarek El Kady — Osnivač i predsjednik odbora Techne Summita, Fadi Bishara – Osnivač i CEO za Blackbox, Gary Whitehill — Futurist of Now, Entrepreneur Week The Relentless Foundation, Agahuseyn Ahmadov — Seedstars World suradnik za Centralnu i Istočnu Europu…

– Seedstars World je platforma koja spaja investitore i sljedeću generaciju startup poduzetnika, odmiče pozornost od Silicijske Doline i zapadne Europe. Budući da će ovo prvi put da smo organizirali naš event u Dubrovniku, zapanjeni smo kvalitetom start-up tvrtki koje su izlagale. Ponosni smo što će Dentologix doći u Švicarsku iduće godine i predstavljati Hrvatsku na Seedstars Summitu- izjavila je Katarina Szulenyiova, Seedstars World CEO.

Nastavljajući svjetsku turneju na tržištima u razvoju i brzo rastućim start-up scenama, sljedeća stanica Seedstars Worlda je Prag gdje će odabrati najbolji startup u Češkoj Republici. Seedstars World traži pametne start-upove koji rješavaju regionalna pitanja i / ili razvijaju profitabilne proizvode za globalno tržište.

Pročitajte još

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist

AKTIVNA HRVATSKA U DUBROVNIKU Jelena Atabeyki predstavlja svjetske hit vježbe za lice

Dulist

PUTOPIS IVANE PAVLIĆ PAVLINA Tajland – centar seks turizma i zemlja anđela

Dulist