Aktualno

Sedmi tjedan pratimo cijene za vas!

Butiga trgovina

Akcija praćenja cijena osnovnih namirnica u tri najveća dubrovačka trgovačka lanca se nastavlja.

Kako bi vaša spenza bila što je jeftinija (koliko je to moguće u današnje vrijeme) duList i dalje ide u inspekciju. Podsjetimo u naša tri najveća centra Pemo (Vukovarska), Tommy (Vukovarska ulica) i Konzum (Luka Dubrovnik) provjeravamo tako cijene kruha, mlijeka, jaja, šećera, brašna, ulja i kave, a od svih ovih namirnica odabran je po jedan artikl. Metoda odabira uvelike je ovisila o dostupnosti istog u sva tri centra zbog što bliže usporedbe, pa je kao uzorak uzet obični bijeli kruh, mlijeko Dukat 2.8 posto mliječne masti, jaja Galov (tip A/L i M/L obzirom da Pemo ima oba razreda, Tommy samo A/L, dok Konzum drži samo A/M jaja Galov), Šećer Viro 1 kg (Premier u Konzuma), brašno glatko Podravka TIP 550 1 kg, ulje Zvijezda suncokretovo 1 l, te kava Franck 175 grama. Moramo napomenuti kako se cijene kruha u trgovačkom centru Tommy odnose na pekaru Babić koja posluje u sklopu centra.

Naš barometar objavljujemo tako svaki tjedan, uz dodatak sezonskih namirnicica, ovisno o njihovom stađunu. Za ovaj tjedan dodatne dvije su dinja i pomadore.

Provjera cijena radi se namjerno sredinom tjedna kako bi se spojilo ugodno s korisnim. Na taj način  iznosimo vam najsvježije cijene moguće, a istodobno se izbjegavaju vikend sniženja ili razne akcije početkom i krajem tjedna.

Ovaj tjedan tako upada u oči kako su pomadore u Pema gotovo 50 posto jeftinije, ali im je istodobno dinja na akciji skuplja pola kune od prošlog tjedna – kad je također bila na akciji.
Također nejasno je kako je kava na akciji a prodaje se po istoj cijeni kao zadnjih sedam tjedana. U Tommyja su pomadore kunu skuplje nego prošli tjedan, a brašno im je na akciji kunu jeftinije. Što se tiče Konzuma, dinje su im na akciji po istoj cijeni koja je bila regularna prošli tjedan, dok im je mlijeko na akciji i kunu i 20 lipa je jeftinije nego prošli tjedan.

Potpunu tablicu možete pronaći u tiskanom izdanju duLista.
 

Pročitajte još

[FOTO] DIVNA MLADOST Župljani i Konavljani primili sakrament potvrde

Dulist

Počinje isplata dječjeg doplatka za ožujak

Dulist

OD PONOĆI Počinje izborna šutnja!

Dulist