Crna kronika

Sedam osoba u ilegalnom prijelazu granice

Sedam osoba u ilegalnom prijelazu granice

Tijekom vikenda policijski službenici Postaje granične policije Metković i Policijske postaje Gruda su u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice zatekli ukupno sedam stranih državljana.

U subotu, 29. lipnja oko 6 sati na graničnom prijelazu Klek ulaznoj graničnoj kontroli pristupilo je osobno vozilo albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 61-godišnji državljanin Albanije,  u kojem su se kao putnici nalazili 27-godišnji i 31-godišnji državljani Albanije koji u putnim ispravama nisu imali utisnute ulazne štambilje. Oni su uhićeni i dovedeni u prostorije policije gdje je prekršajnom obradom utvrđeno da su iste noći oko 1.30 sati nezakonito ušli u RH, pješice preko brda Debeli brijeg. Također je utvrđeno da im je 61-godišnji vozač pomogao u nezakonitom prelasku državne granice na način da ih je dovezao u blizinu mjesta nezakonitog prelaska te da ih je nakon nezakonitog prelaska sačekao u dubini teritorija RH i povezao.

Zbog nezakonitog prelaska državne granice dvojici putnika je, sukladno odredbama Zakona o strancima, određena zabrana ulaska i boravka u RH u trajanju od tri mjeseca te im je izdano rješenje o napuštanju RH dok je vozač zbog pomaganja u nezakonitom prelasku granice doveden na Prekršajni sud u Metkoviću gdje je novčano kažnjen.

Nadalje, jučer 30.lipnja policijski službenici Policijske postaje Gruda su u dva navrata  u mjestu Đurinići i mjestu Pločice zatekli ukupno pet državljana Kosova za koje je utvrđeno da kod sebe ne posjeduju putne isprave potrebne za prelazak državne granice. Zbog sumnje da su nezakonito prešli državnu granicu oni su uhićeni i dovedeni u prostorije policije gdje je prekršajnom obradom utvrđeno da su nezakonito, pješice preko brda Debeli brijeg ušli u RH iz pravca Crne Gore.

Sukladno odredbama Zakona o strancima određena im je zabrana ulaska i boravka u RH u trajanju od godine dana, te je pokrenut postupak readimisije u Republiku Crnu Goru.

Pročitajte još

Vozio pijan i bez važeće vozačke dozvole

Dulist

NIJE OBAVIO PREGLED, VOZIO POD UTJECAJEM DROGA… ‘Zaradio’ kaznu od 3.303 eura

Dulist

Turist iz Srbije u šetnji Gružem ukrao mobitel sa stražnjeg sjedala automobila

Dulist