Crna kronika

Sedam Kosovara protjerano iz Hrvatske

Prema priopćenju PU dubrovačko-neretvanske, u protekla dva dana, na području Policijske postaje Gruda, zabilježena su dva slučaja protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice.

Tako su u utorak, 28. kolovoza, oko 9.30 sati u mjestu Đurinići, općina Konavle, policijski službenici zatekli osobno vozilo Lancia, nacionalnih oznaka Crne Gore u kojemu su se nalazili 57-godišnji državljanin Crne Gore te četvorica državljana Kosova u dobi od 24 do 32 godine.
 
Također, jučer, 29. kolovoza, oko 03.30 sati u mjestu Gruda u Konavlima, zatečeno je osobno vozilo Fiat, talijanskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljala 28-godišnja državljanka Kosova, dok su se kao putnici u vozilu nalazila trojica državljana Kosova u dobi od 22 do 35 godina.
 
Provedenim izvidima u oba je slučaja utvrđeno kako su državljani Kosova ilegalno prešli hrvatsko-crnogorsku državnu granicu, nakon čega su ih,  po prethodnom dogovoru, u Konavlima s vozilima pričekali 57-godišnji državljanin Crne Gore odnosno 28-godišnja državljanka Kosova.
 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice, 57-godišnjak i 28-godišnjakinja su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.
 
Sedmorici državljana Kosova su zbog ilegalnog prelaska državne granice u upravnom postupku donesena rješenja o protjerivanju, a određena im je i zabrana ulaska i boravka na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od po godinu dana te je pokrenut postupak readmisije u Republiku Crnu Goru.

Pročitajte još

ZBOG OZLIJEDA PREBAČEN ZA SPLIT Zbog neprimjerene brzine izgubio nadzor nad motociklom

Dulist

Bugarka ‘opelješila’ Australku dok je razgledavala Grad

Dulist

ZATON MALI U prometnoj nesreći ozlijeđene dvije osobe

Dulist