Kultura

Sedam filmova za više od tisuću gledatelja

Sedam filmova za više od tisuću gledatelja

U sklopu popratnog programa 63. Dubrovačkih ljetnih igara u suradnji s Festivalom igranog filma u Puli i Kinematografima Dubrovnik u razdoblju od 26. srpnja do 1. kolovoza u Ljetnim kinima „Jadran“ i „Slavica“ te u dvorani Visia prikazana su četiri strana filma i tri pobjednička iz nacionalnog programa pred više od tisuću posjetitelja.

Iz međunarodnog programa Europolis prikazana je češka romantična komedija „Savršeni dani“ redateljice Alice Nellis, francuski  triler „Osveta“ redatelja Étiennea Faurea i povijesna drama Benoîta Jacquota „Zbogom kraljice“ te „Pakao“ iz programa retrospektive Claudea Chabrola.

Prikazani su i nagrađeni filmovi iz nacionalnog programa – film dobitnik nagrade publike Zlatna vrata Pule i Nagrade mladih filmofila „Halimin put“, potresna drama redatelja Arsena A. Ostojića, zatim drugoplasirani film po glasovima publike u Glavnoj sekciji za Zlatna vrata Pule – „Sonja i bik“, romantična komedija redateljice Vlatke Vorkapić.

Film dobitnik Velike Zlatne Arene, drama„Pismo ćaći“ redatelja Damira Čučića, prikazan je sinoć, 1. kolovoza u dvorani Visia uz sudjelovanje „Oca“ iz filma, Mate Gulina koji je dobitnik i Zlatne Arene za najbolju sporednu mušku ulogu.

Gulinu su na osvojenim nagradama došli čestitati i kolege – Milan Pleština, Filip Juričić, Sreten Mokrović, Ivana Roščić i Doris Šarić – Kukuljica.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist