Crna kronika

Sedam Albanaca uhvaćeno u ilegalnom prelasku granice

Granica RH

Tijekom jučerašnjeg dana policijski službenici su u tri odvojena slučaja spriječili ukupno sedam albanskih državljana u pokušaju nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku.

U prvom su slučaju policijski službenici Policijske postaje Gruda u mjestu Gruda zaustavili osobno vozilo albanskih nacionalnih oznaka koje je prethodno zamijećeno prilikom ukrcavanja dvoje putnika u mjestu Palje Brdo. Vozilom je upravljao državljanin Albanije koji je zakonito ušao u RH preko GP Karasovići, a kao putnici u vozilu su se nalazila dvojica albanskih državljana za koje je kriminalističkom obradom utvrđeno da su državnu granicu između Crne Gore i RH prešli nezakonito, pješice u blizini GP Karasovići.

U drugom su slučaju policijski službenici Policijske postaje Ploče prilikom kontrole vozila na trajektnom pristaništu u Pločama u osobnom vozilu albanskih nacionalnih oznaka zatekli četvero albanskih državljana. Kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno da je troje putnika nezakonito prešlo državnu granicu u blizini GP Karasovići, dok im je vozač pomagao u nezakonitim migracijama.
U trećem su slučaju policijski službenici Postaje pomorske policije Dubrovnik na autobusnom kolodvoru u Dubrovniku zatekli dvoje albanskih državljana koji u svojim putnim ispravama nisu imali ulazni pečat RH, a za koje je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su nezakonito ušli u RH iz pravca Crne Gore i to pješice sjeverno od GP Karasovići.

Dvojica vozača prekršajno su sankcionirana zbog pomaganja u nezakonitim migracijama, dok je sedmorici albanskih državljana određena dvogodišnja zabrana ulaska i boravka u RH te je najavljena njihova readmisija u Crnu Goru.

Pročitajte još

VOZAČI, OPREZNO! Na Obodu sudar kamiona i osobnog vozila

Dulist

PROMETNA NESREĆA U POPOVIĆIMA Vozač pušten da se brani sa slobode

Dulist

TJEDNO IZVJEŠĆE ‘Plavci’ ispisali skoro 500 kazni!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija