Politika

SDR: Izmijenite boje na dubrovačkom grbu!

Stranka Dubrovnik regija uputila je priopćenje za javnost povodom najavljenih izmjena Zakona o grbu i zastavi RH, a koje prenosimo u cijelosti.

„Poštovana gospodo,

S obzirom da je najavljeno 8. ovogodišnje zasjedanje Sabora Republike Hrvatske i postupak Odbora za Ustav tijekom kojega će se pokrenuti postupak izmjena Zakona o grbu i zastavi RH, slobodni smo zahtjevati da se napokon, nakon više od 20 godina, ispravi povijesna nepravda te da se u kruni hrvatskoga grba napokon prikaže jedini povijesno ispravni dubrovački grb s crvenim i srebrnim gredama.

Sjetimo se da je prilikom prvog, sada već povijesnog, zasjedanja Sabora povjesničar Ivan Mustać održao predavanje tijekom kojega je upozoravao da se radi o falsifikatu povijesnog dubrovačkog grba te da saborski zastupnici ne smiju prihvatiti takav grb.

Njegov prijedlog je odbačen uz opravdanje da bi preinake u grbu zahtjevale troškove izrade novih žigova i službenih dokumenata Republike Hrvatske.

Pošto će Odbor za Ustav pokrenuti postupak izmjene Zakona o grbu i zastavi te će se isti vjerojatno mijenjati, zahtijevamo da se ispravi povijesna nepravda i da se izmjene i boje u povijesnom dubrovačkom grbu.

Predsjednik SDR
Igor Žuvela
 
Na znanje:
– saborskim zastupnicima Tatjani Šimac Bonačić i Frano Matošić
– Saboru RH
– Odboru za Ustav“

Pročitajte još

SDP O LUČINOM RAZDOLJU Lobisti nam nameću zastarjelu tehnologiju. Ako župan nema što kriti, poslušat će stručnjake i građane

Andrea Falkoni Račić

Zoran Milanović prisegnuo za predsjednika Republike Hrvatske

Dulist

‘NEISPLATIVO I OPASNO’ Most poziva na sazivanje županijske sjednice o CGO Lučino razdolje

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija