Politika

SDR: Izmijenite boje na dubrovačkom grbu!

Stranka Dubrovnik regija uputila je priopćenje za javnost povodom najavljenih izmjena Zakona o grbu i zastavi RH, a koje prenosimo u cijelosti.

„Poštovana gospodo,

S obzirom da je najavljeno 8. ovogodišnje zasjedanje Sabora Republike Hrvatske i postupak Odbora za Ustav tijekom kojega će se pokrenuti postupak izmjena Zakona o grbu i zastavi RH, slobodni smo zahtjevati da se napokon, nakon više od 20 godina, ispravi povijesna nepravda te da se u kruni hrvatskoga grba napokon prikaže jedini povijesno ispravni dubrovački grb s crvenim i srebrnim gredama.

Sjetimo se da je prilikom prvog, sada već povijesnog, zasjedanja Sabora povjesničar Ivan Mustać održao predavanje tijekom kojega je upozoravao da se radi o falsifikatu povijesnog dubrovačkog grba te da saborski zastupnici ne smiju prihvatiti takav grb.

Njegov prijedlog je odbačen uz opravdanje da bi preinake u grbu zahtjevale troškove izrade novih žigova i službenih dokumenata Republike Hrvatske.

Pošto će Odbor za Ustav pokrenuti postupak izmjene Zakona o grbu i zastavi te će se isti vjerojatno mijenjati, zahtijevamo da se ispravi povijesna nepravda i da se izmjene i boje u povijesnom dubrovačkom grbu.

Predsjednik SDR
Igor Žuvela
 
Na znanje:
– saborskim zastupnicima Tatjani Šimac Bonačić i Frano Matošić
– Saboru RH
– Odboru za Ustav“

Pročitajte još

EVO KOGA JE PLENKOVIĆ SVE SMIJENIO Nova ministrica poljoprivrede Pločanka Marija Vučković

Dulist

MARO KRISTIĆ ‘Građani su svjesni da je do prekida sjednice došlo zbog nedostatka hrabrosti vladajuće većine’

Dulist

PLENKOVIĆ STIŽE U DUBROVNIK U nedjelju će otvoriti pročistač u Komolcu!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija