Politika

SDP-ovci županu: Gdje ste bili dosad?

SDP-ovci županu: Gdje ste bili dosad?

Klub vijećnika SDP-a Dubrovačko-neretvanske županije osvrnuo se na izjave župana Nikole Dobroslavića o prometnoj povezanosti

i nejasnoćama koje su se pojavile oko koridora buduće autoceste prema Dubrovniku. Tim su povodom uputili priopćenje za jvnost koje prenosimo u cijelosti:

– Poštovani Župane obzirom na Vaše prozivanje vijećnika SDP-a DNŽ putem medija moramo Vas podsjetiti da ste zaboravili spomenuti važne činjenice, tj. da je SDP sudjelovao u sastavljanju i donošenju deklaracije o prometnoj izoliranosti DNŽ vjerujući da će ova županija izaći iz prometne izolacije.

Od dana donošenja deklaracije prošlo je gospodine Župane 28 mjeseci tj. 2 godine i 4 mjeseca, zaboravili ste spomenuti i da od tada do danas ni Vi, a ni vlada HDZ nije ništa napravila po tim pitanjima.
Zaboravljate i da je SDP prije više mjeseci tražio hitnu tematsku sjednicu na temu prometna izoliranost DNŽ na koju će doći svi oni koji su uključeni u promet DNŽ, ali nam niste dopustili održati takvu sjednicu, a iz Vlade se nije nitko pojavio toliko ih je bilo briga o prometu naše županije, isto kao i HDZ saborske zastupnike iz naše županije koji nisu inzistirali da se predložena deklaracija sprovede u djelo.
Vi gospodine Župane uporno izbjegavate činjenice da se po niže navedenim stavkama nije napravilo ništa pa ćemo Vas podsjetiti na ono što ste potpisali kao i koliko ste napravili:

1. Nastavak projekta povezivanja krajnjeg juga s maticom zemljom, tj. žurni dovršetak izgradnje Pelješkog mosta – nije napravljeno ništa
2. Nastavak gradnje auto -ceste Dubrovnik – Ploče – nije napravljeno ništa

3. Izgradnju brze ceste Dubrovnik – zračna luka Čilipi – nije napravljeno ništa
4. Izgradnju brze Pelješke ceste
5. Poboljšanje trajektne veze Drvenik – Korčula do dovršetka izgradnje Pelješkog mosta – nije napravljeno ništa

Ističete da se javnost dovodi u zabludu i da se igraju igre s prometnom povezanosti županije, kao i da želite znati što je Vlada RH odlučila, poštovani župane želimo i mi vijećnici SDP znati zašto ste na naša pitanja odgovarali „RADI SE“.

Koliko je Vaš rad bio učinkovit u ovih 28 mjeseci po pitanju ove deklaracije? Što ste od tada do danas napravili? NIŠTA
Koju ste vi igru igrali? Ova vlada nije ni sjela na fotelje, a vi ste iskočili kao iz paštete sa zahtjevima. Gdje ste bili do sada? Niste valjda spavali zimski san koji je trajao 28 mjeseci po pitanju deklaracije.
Stoga nas nemojte prozivati za vlastiti nerad imate Vi dovoljno posla koji Vas čeka ukoliko i njega ne mislite prespavati?- reagiranje je Kluba vijećnika SDP-a DNŽ.
 

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist