Aktualno

SDP: Županov sastanak je opravdavanje

SDP: Županov sastanak je opravdavanje

Povodom sutrašnje sjednice koju je sazvao Župan DN Nikola Dobroslavić na temu  „Prometno povezivanje Dubrovačko-neretvanske županije'' županijska organizacija SDP-a poslala je priopćenje. Tekst priopćenja koje potpisuje predsjednik županijskog ogranka Davor Penić prenosimo u cjelosti.

''Europska komisije (EK) potpisala je s belgijskom podružnicom francuske tvrtke Safege ugovor za izradu predstudije izvedivosti za povezivanje krajnjeg juga Hrvatske s ostatkom zemlje u veljači ove godine. Prethodno je Europska komisija izdvojila 200 tisuća eura za izradu te studije.
Njihov je zadatak napraviti financijsku projekciju, utvrditi koliko će koji projekt koštati, odrediti dinamiku radova, koliko je gust promet na određenim dionicama, hoće li biti potrebne dvije ili četiri trake i slično. Studija koju će Safege izraditi odnosit će se i na isplativost i izvedivost ostalih mogućih rješenja – prolaza kroz Neum koridorom ili tunelom kroz zaleđe, povezivanja trajektom ili famoznog prijedloga o podvodnom tunelu. Rok za izradu studije je do sredine rujna ove (2013) godine.

Ulaskom u Europsku uniju krajnji jug Hrvatske ostao je odsječen od ostatka zemlje, pa je nužno brzo pronaći rješenje. O načinu kako premostiti Neum vode se žustre rasprave između političkih stranaka ali i prometnih stručnjaka, a svima na jugu bi najdraža opcija bila izgradnja mosta .  Dalje politizirati ovu temu  mi u SDP Dubrovačko neretvanske županije ne želimo.Vidljivo je, da se naši politički suparnici nastoje „opravdati“ pred javnošću za svoju „neučinkovitost“tijekom svih ovih godina.

Veliki problem je što Hrvatska novca nema, pa Vlada Zorana Milanovića pokušava problem financiranja riješiti preko europskih fondova.''
 

Pročitajte još

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

OBRAĐENA GOTOVO SVA BIRAČKA MJESTA HDZ-u 61 mandat, SDP-u 42

Dulist

NOVI PROGRAM Što pogledati u Kinematografima Dubrovnik?

Dulist