Grad

SAZVAT ĆE SE TEMATSKA SJEDNICA O DPDS-u Orlić: Zna se što je trgovcu najvažnije!

SAZVAT ĆE SE TEMATSKA SJEDNICA O DPDS-u Orlić: Zna se što je trgovcu najvažnije!

-Bolje ikad nego nikad – rekao je uvodno predsjednik DPDS-a Denis Orlić na početku rasprave o odnosu DPDS-a i Grada Dubrovnika.

-Mi se nismo ogriješili o nijedan hrvatski zakon, a već četiri godine nam se traži grijeh. Kad to nije uspjelo onda se išlo na formu Zakona koji je sada tamo gdje jest (Ustavni sud ga je stavio privremeno van snage op.a.) – rekao je Orlić te dodao kako ne bi bili ovdje uopće da Društvo nije svoju funkciju 60 godina dobro ispunjavalo.

Ivan Viđen (Srđ je Grad) je istaknuo kako je pohvalno da se raspavlja o DPDS-u, no kako ova točka ne može zamijeniti tematsku sjednicu koja je tražena na tu temu.

-Nikad u povijesti nije postojala neka udruga koja je upravljala zidinama. Nikada Dubrovačka republika ne bi povjerila svoju slobodu i da neka udruga, koji su ljudi iz Grada koji ga vole, ali nisu ni Senat ni Vijeće…Bi li oni pristali da nema zastave sv. Vlaha – rekao je Andro Vlahušić.

-Želim ispraviti neistinu. Nikad nismo imali ništa protiv zastave sv. Vlaha. Mi gospodine Vlahušiću ne želimo komercijalizirati baštinu. Želimo održivi razvoj, jer nismo trgovci, a znamo što je trgovcu najvažnije – rekao je Denis Orlić.

Prilikom prvih deset minuta rasprave o točki lista Srđ je Grad skupila je 11 potpisa vijećnika (potrebno njih devet) koji traže tematsku sjednicu na temu DPDS-a.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist