Garaža

“Sazvali ste nezakonitu sjednicu”

"Sazvali ste nezakonitu sjednicu"

Gradski vijećnik HDZ-a Antun Kisić smatra kako je sutrašnja tematska sjednica Gradskog vijeća o javnoj garaži sazvana protivno Statutu Grada Dubrovnika i poslovniku Gradskog vijeća.

Tim je povodom uputio predsjednici Gradskog vijeća Olgi Muratti pismo pozivajući se na članak 49 Poslovnika Gradskog vijeća, stavak 2 koji kaže: 'Prijedlog akta sadržava pravnu osnovu za donošenje, tekst prijedloga akta s obrazloženjem, tekst odredaba vrijedećega akta koja se mijenja ili dopunjuje i naznaku financijskih sredstava potrebnih za izvršenje akta. Uz prijedlog akta može se podnijeti i odgovarajuća dokumentacija.'

Tu je i članak 48. Poslovnika, stavak 1. kojim je propisano: 'Ako predsjednik Gradskog vijeća utvrdi da podneseni prijedlozi akata nisu sastavljeni u skladu s odredbama Poslovnika, zatražit će od predlagatelja da u određenom roku postupi i uskladi prijedlog akta s odredbama Poslovnika'.

U drugom stavku se navodi: 'Za vrijeme dok predlagatelj ili podnositelj akta ne otkloni nedostatak akta, smatrat će se da ne teku rokovi za razmatranje akata utvrđeni Poslovnikom, a ako nedostaci ne budu otklonjeni u roku od 15 dana od poziva da se prijedlog akta uskladi, držat će se da akt i nije upućen Gradskom vijeću.'

Vijećnik Kisić napominje kako 'Statut i Poslovnik u niti jednoj odredbi ne predviđaju drugačije postupanje niti ikome daje pravo na drugačije postupanje.
– Prijedlog i predlagatelj ne sadrži ni osnovu za donošenje, niti tekst prijedloga akta s obrazloženje i isti je suprotan Poslovniku te ste morali postupiti po članku 48. poslovnika. Stoga je od Vas sazvana sjednica nezakonita jer vijećnici nemaju ni saznanje ni materijal iz kojeg mogu utvrditi je li navedeno uopće u nadležnosti Gradskog vijeća niti imaju poslovnikom utvrđene rokove za pripremu i odluku o glasovanju i donošenju odluka.

Kao odgovoran vijećnik još jednom upozoravam na nezakonitosti, Vas osobno i Vaše službe i sve vijećnike Vladajuće koalicije kako sutra ne bi rekli da niste bili svjesni nezakonitih postupaka i nezakonito donesenih odluka.

Jasna mi je farsa i namjera ovog igrokaza, ali svi vijećnici moraju biti svjesni da su i da će biti uvučeni u sramnu igru i postati sudionici nezakonitog i nesavjesnog rada u službi Gradonačelnika i Vas osobno čime postaju i sami sudionici štetnih radnji za Grad Dubrovnik i za ugrožavanje Gradskog proračuna.

Nepostupanjem u trećoj godini mandata prema odredbama ugovora Gradonačelnik je već napravio ogromnu štetu Gradu Dubrovniku, a sada kao i do sada svoju odgovornost želi podijeliti i prenijeti na Vas i vijećnike vladajuće koalicije što vam se događa po tko zna koji put. Smatram da uz sve sljepilo koje Vas je zahvatilo vrijedi i dužnost mi je još jednom upozoriti na sve izneseno prvenstveno radi interesa Grada Dubrovnika i svih građana – naveo je Antun Kisić u pismo Olgi Muratti.
 

Pročitajte još

Muratti poslala požurnicu Državnom odvjetništvu

Andrea Falkoni Račić

Ragusa odblokirana, snijeg odgodio pregovore

Barbara Đurasović

Nova runda pregovora u petak!

Barbara Đurasović