DuList IN

SAVRŠEN DAN Mali maketari prepuni pitanja za pilote!

U organizaciji Aerokluba Nimbus i uz potporu Zajednice tehničke kulture GD, najmlađi članovi zrakoplovne maketarske sekcije Nimbusa posjetili su Zračnu bazu Eskadrile transportnih helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u Divuljama kod Splita.

Domaćini su im bili piloti, jedan od kojih je bio i član posade koja je prije samo par dana imala neobičnu situaciju poroda u samome helikopteru. Pitanja dubrovačkih maketara su se osim o ozbiljnim tehničkim pitanjima i pitanjima pilotskog poziva, odnosila i na taj lijepi i zanimljivi događaj. Predstavnike Eskadrile darovali su prigodnom knjigom i maketom helikoptera Mil Mi-8, upravo onakvim tipom na kakvom lete njihovi domaćini i kojega često možemo vidjeti i na nebu iznad našeg Grada u misijama spašavanja života. Nakon okrijepe, maketari su posjetili i Hrvatski pomorski muzej Split u tvrđavi Gripe. Uz stručno vodstvo kustosice Branke, obišli su brodske artifakle, posebice mnogobrojne makete brodova i aviona te dobili dodatne ideje i saznanja o izradi istih.

Tekst//Voditelj sekcije zrakoplovnog maketarstva Aerokluba Nimbus – Mario Raguž

Pročitajte još

TRADICIONALNI ROTARYJEV KONCERT Dubrovački simfoničari i gosti za obnovu maslinarstva

Dulist

Adventska večer u Excelsioru uz Predina i Dedića

Dulist

VIDEO/’ČUVARI BAŠTINE’ Velika smotra malih kolendara u Visiji

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija