DuList IN

SAVRŠEN DAN Mali maketari prepuni pitanja za pilote!

U organizaciji Aerokluba Nimbus i uz potporu Zajednice tehničke kulture GD, najmlađi članovi zrakoplovne maketarske sekcije Nimbusa posjetili su Zračnu bazu Eskadrile transportnih helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u Divuljama kod Splita.

Domaćini su im bili piloti, jedan od kojih je bio i član posade koja je prije samo par dana imala neobičnu situaciju poroda u samome helikopteru. Pitanja dubrovačkih maketara su se osim o ozbiljnim tehničkim pitanjima i pitanjima pilotskog poziva, odnosila i na taj lijepi i zanimljivi događaj. Predstavnike Eskadrile darovali su prigodnom knjigom i maketom helikoptera Mil Mi-8, upravo onakvim tipom na kakvom lete njihovi domaćini i kojega često možemo vidjeti i na nebu iznad našeg Grada u misijama spašavanja života. Nakon okrijepe, maketari su posjetili i Hrvatski pomorski muzej Split u tvrđavi Gripe. Uz stručno vodstvo kustosice Branke, obišli su brodske artifakle, posebice mnogobrojne makete brodova i aviona te dobili dodatne ideje i saznanja o izradi istih.

Tekst//Voditelj sekcije zrakoplovnog maketarstva Aerokluba Nimbus – Mario Raguž

Pročitajte još

DAN IZ SNOVA Vjenčanja u Adriaticu postala su još ljepša!

Dulist

The New York Times uvrstio Hrvatsku na popis otvorenih zemalja za američke građane

Dulist

GUBITAK ENE JOŠ BOLI Lijepa Pelješka danas bi slavila 60. rođendan

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija