Aktualno

SASTANAK ZATONJANA Mjesni odbor nije odabran da bi odlučivao, nego da bi provodio odluke donesene u suradnji s građanima

SASTANAK ZATONJANA Mjesni odbor nije odabran da bi odlučivao, nego da bi provodio odluke donesene u suradnji s građanima

Zatonjani su se ove nedjelje (neslužbeno) sastali kako bi porazgovarali o problemima u Zatonu, a koji se ne rješavaju u komunikaciji s građanima. Sastanak, na kojem je sudjelovalo pedesetak ljudi, nije bio politički motiviran.

-Načelni dogovor koji je postignut je da želimo da se ubuduće u Zatonu odluke donose i provode u suradnji između Mjesnog odbora i građana Zatona. Mjesni odbor nije odabran da bi odlučivao, nego da bi provodio odluke koje se mogu i moraju donijeti u suradnji s građanima. To je ključna rečenica današnjeg sastanka. Upravo stoga odlučili smo da ćemo uputiti službeni zahtjev za Zbor građana s nadom da će to postati normalan i stalan način funkcioniranja – informacije su objavljene na društvenoj mreži Facebook.

Međutim, ‘s obzirom na to da bi htjeli uputiti poziv za Zbor građana s konkretnim temama kojih ne smije biti previše’, pozivaju se svi građani Zatona, kao i predstavnici Mjesnog odbora Zaton, na još jedan, službeniji sastanak.

-Na njemu će se iskristalizirati ključne teme za Zbor građana za koji se nadamo da će dogoditi odmah po našem zahtjevu – istaknuto je.

Sastanak će se održati u utorak 6. kolovoza 2019. godine u 19 sati u Domu kulture u Malom Zatonu.

-Pozivamo sve građane Zatona (Zatona Malog, Velikog, Štikovice, Vrbice) da dođu na sastanak da bismo zajedno odlučili o gorućim temama. Što nas je više, naš se glas čuje dalje i jače! – zaključeno je u objavi.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist