Županija

SASTANAK U VRHU Župan Dobroslavić na Europskom summitu regija i gradova u Bukureštu

SASTANAK U VRHU Župan Dobroslavić na Europskom summitu regija i gradova u Bukureštu

Župan Nikola Dobroslavić prisustvuje Europskom summitu regija i gradova u Bukureštu.

Više od petsto europskih, nacionalnih i lokalnih političara raspravlja o tome kako ojačati demokraciju, povezanost i solidarnost u Europskoj uniji. Sastanak na vrhu u Bukureštu održava se u ključnom trenutku kada važne odluke oblikuju budućnost EU-a, uključujući očekivani izlazak Ujedinjenog Kraljevstva iz EU-a, europske izbore u svibnju i pregovore o dugoročnom proračunu EU-a nakon 2020. godine.

U organizaciji Europskog odbora regija kao EU-ove skupštine izabranih lokalnih i regionalnih političara, rumunjskog predsjedništva Vijeća EU-a i glavnih rumunjskih udruženja lokalnih i regionalnih vlasti, regije i gradovi EU-a predstavit će svoju viziju budućnosti Europe uoči sastanka čelnika EU-a u Sibiuu 9. svibnja.

U Bukurešt je radi sudjelovanja u raspravi o budućnosti Europe pozvano sto mladih lokalnih i regionalnih političara koji će izrazit svoja mišljenja o budućnosti Europe. Deklaracija sa Summita kao stajalište regija i gradova, službeno će se predati rumunjskom predsjedniku Klausu Iohannisu, čelnicima institucija EU-a te čelnicima država i vlada koje će raspravljati o budućnosti EU-a, ususret sastanku u Sibuu.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist