Natrag
22.2.2019 03:49

facebook

twitter

google

rss

dulist

Sastanak stručnjaka iz ADRIARadNet-a

6.3.2013 @ 14:41 Ana Prohaska Zanimljivosti
2;2

Podijelite:

Radni sastanak talijanskih i hrvatskih članova tima projekta ADRIARadNet u kojem Županija sudjeluje kao jedini partner iz Republike Hrvatske, održan je danas u Stožeru zaštite i spašavanja Dubrovačko-neretvanske županije.

Na njemu su, uz koordinatora projekta za Dubrovačko-neretvansku županiju Mata Tomljanovića, sudjelovali i predstavnici neprofitne znanstvene institucije CIMA Foundation, Marco Massabò i Paolo Campanella, te pomoćnik ravnatelja i voditelj odsjeka motrenja površinskih voda Državnog hidrometerološkog zavoda Krešo Pandžić i Borivoj Terek.

Tema sastanka bila je usklađivanje zahtjeva krajnjih korisnika prikupljenih podataka te utvrđivanje smjernica za izradu buduće informatičke platforme projekta. Tom prigodom razmijenjena su iskustva talijanskih i hrvatskih stručnjaka iz područja hidrologije i meteorologije, a riječi je bilo o najboljoj mogućoj lokaciji za postavljanje radara na području Dubrovačko-neretvanske županije o čemu će se odlučiti nakon što se svi relevantni podaci za odabir lokacije prikupe i obrade.

Projekt se financira iz sredstava programa prekogranične suradnje IPA ADRIATIC, a njegova ukupna vrijednost je 21 milijun kuna, od čega Dubrovačko-neretvanskoj županiji pripada 2,3 milijuna kuna.

Konačni cilj projekta je postavljanje hidrometeorološkog radara na području Dubrovačko-neretvanske županije koji bi operativnim snagama omogućio bolju pripremu za buduće akcija zaštite i spašavanja.

Za sutra je na istom mjestu zakazan sastanak s albanskim partnerima.

                                                        

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana