Zanimljivosti

Sastanak stručnjaka iz ADRIARadNet-a

Sastanak stručnjaka iz ADRIARadNet-a

Radni sastanak talijanskih i hrvatskih članova tima projekta ADRIARadNet u kojem Županija sudjeluje kao jedini partner iz Republike Hrvatske, održan je danas u Stožeru zaštite i spašavanja Dubrovačko-neretvanske županije.

Na njemu su, uz koordinatora projekta za Dubrovačko-neretvansku županiju Mata Tomljanovića, sudjelovali i predstavnici neprofitne znanstvene institucije CIMA Foundation, Marco Massabò i Paolo Campanella, te pomoćnik ravnatelja i voditelj odsjeka motrenja površinskih voda Državnog hidrometerološkog zavoda Krešo Pandžić i Borivoj Terek.

Tema sastanka bila je usklađivanje zahtjeva krajnjih korisnika prikupljenih podataka te utvrđivanje smjernica za izradu buduće informatičke platforme projekta. Tom prigodom razmijenjena su iskustva talijanskih i hrvatskih stručnjaka iz područja hidrologije i meteorologije, a riječi je bilo o najboljoj mogućoj lokaciji za postavljanje radara na području Dubrovačko-neretvanske županije o čemu će se odlučiti nakon što se svi relevantni podaci za odabir lokacije prikupe i obrade.

Projekt se financira iz sredstava programa prekogranične suradnje IPA ADRIATIC, a njegova ukupna vrijednost je 21 milijun kuna, od čega Dubrovačko-neretvanskoj županiji pripada 2,3 milijuna kuna.

Konačni cilj projekta je postavljanje hidrometeorološkog radara na području Dubrovačko-neretvanske županije koji bi operativnim snagama omogućio bolju pripremu za buduće akcija zaštite i spašavanja.

Za sutra je na istom mjestu zakazan sastanak s albanskim partnerima.

                                                        

Pročitajte još

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist

SRIJEDA Pričaonica i radionica uskrsnih ukrasa za najmlađe

Dulist