Grad

SASTANAK S UGOSTITELJIMA ‘Tko bude radio zimi, neće plaćati javnu površinu i imat će benefite’

SASTANAK S UGOSTITELJIMA 'Tko bude radio zimi, neće plaćati javnu površinu i imat će benefite'

Potrebno je progovoriti o zimi. U većini slučajeva smo manje radili zimi. Ove godine je više letova. Ali kad dođu gosti, znate li koja glavna žalba – nema restorana – rekao je gradonačelnik Mato Franković na sastanku s ugostiteljima u utorak navečer.

– Onaj tko misli da može biti otvoren, Grad Dubrovnik neće naplaćivati korištenje javne površine u zimskim mjesecima – od studenog do kraja veljače. Također, reklamirat ćemo ugostitelje koji budu radili u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Dubrovnika – naglasio je Franković.

Rekao je kako je zimski festivalski program pun brojnih događaja, više nego prije, i kako će trajati mjesec dana. Postoji više događaja nego prošle godine. Jedini problem, koji ističe je što će u studenom pista Zračne luke Dubrovnik raditi samo za manje avione, ali to će ‘trajati do 1. prosinca’.

-Ne očekujem kako ćete svi biti otvoreni, no mislim kako je ovo korektno s naše strane što se tiče plaćanja, odnosno neplaćanja javne površine u slučaju da ste otvoreni tijekom zime- rekao je Franković i dodao kako će se raditi novi ugovori za 2019. godinu.

-Uvest ćemo nova plaćanja zakupnine. Također, tijekom zime tko bude radio, ostvarit će dodatne benefite. To će se prepoznati u samom ugovoru – naglasio je.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist