Natrag
20.4.2019 12:28

facebook

twitter

google

rss

dulist

SASTANAK S GRADONAČELNIKOM Zlatnom potoku obećana i garaža i butiga na Viktoriji

22.2.2018 @ 17:05 Dulist Grad

Podijelite:

Stanovnici Zlatnog potoka iznijeli su aktualnoj gradskoj vlasti niz problema s kojim se suočavaju, od nedostatka parkirnih mjesta do nedostatka butige.

-Na sastanku s gradonačelnikom Matom Frankovićem se raspravljalo o raspravljalo o potrebama građana i njihovim osnovnim uvjetima življenja u naselju. Predstavnici stanara su gradonačelnika upoznali sa svojim najvećim problemima kao što su garaža-parking, prehrambena trgovina, apoteka kao i prilaz obalnom pojasu na području hotela Belvedere i prilaz plaži Ville Gjivović. Također su naglasili da su ova pitanja bila postavljena i prethodnom gradonačelniku te su gradonačelnika Frankovića informirali o tome u kojoj su fazi rješenja navedenih poteškoća – navodi se u priopćenju stanovnika ovog gradskog naselja.

Građani su svoja izlaganja nadopunili s prijedlozima rješenja ovih problema s kojima se u većini izlaganja i sam gradonačelnik složio.

Ističu dalje kako je gradonačelnik obećao da će se u narednom razdoblju definirati čestica u vlasništvu Grada gdje će biti moguće započeti s gradnjom parkinga-garaže. Građani su iznijeli prijedlog modela sufinanciranja izgradnje i održavanja garaže, a to su koncesijske mjesečne karte vezane isključivo za stambenu jedinicu.

Predstavnici su također predložili da garaža ima 500 parkirnih mjesta jer definitivno gradu fali takva javna garaža koja bi imala 250 koncesijskih i 250 javnih parkirnih mjesta koja bi se uredno naplaćivala po standardnoj tarifi definiranoj kako bi se nadopunila potraživanja kreditiranja od strane grada Dubrovnika.

Gradonačelnik je, kažu u priopćenju predstavnici stanra, naglasio da se predložna čestica nalazi u buffer zoni te da je potrebno isposlovati dozvole da bi se tu išta gradilo.

-Naglasio je da će to potrajati bar 2-3 godine da bi se dobile dozvole za gradnju, ali isto tako je izjavio da gradnja Belvedrea neće početi za 5 godina, što građanima i odgovara jer je nužno rješiti problem parkinga prije no što se pristupi gradnji hotela – naglašavaju stanovnici ovog gradskog naselja.

Pitanje butige je definirano mjestom na stanici Viktorija gdje se do 12 kvadratnih metara ne treba tražiti dozvola. Mjesto je definirano također prijedlogom stanara jer smatraju iz dosadašnjeg iskustva da je butiga održiva jedino na prometnom i frekventnom mjestu kao što je okretište Viktorija.

Po pitanju javne ulice koja ide kroz Belvedere rekao je da ona i dalje ostaje javna i da ćemo je nesmetano moći koristiti kad se izgradi resort kako bi mogli doći do plaže -kupališta-obalnog pojasa.

-Gradonačelnik je rekao da će nas kroz 15- ak dana izvjestiti putem maila što je učinjeno po ovim pitanjima i koju su sljedeći koraci da bi se došlo do rješenja ovog javnog problema – navode predstavnici stanovnika Zlatnog potoka.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana