Grad

SASTANAK PRED SEZONU Franković najavio pojačane kontrole komunalnih redara

Gradonačelnik Mato Franković na sastanku s predstavnicima gradskih kotareva i mjesnih odbora, na kojem su bili i pročelnici gradskih upravnih odjela te direktori gradskih poduzeća, kao i ostale gradske službe, izvijestio je ukratko o pripremama za nadolazeću turističku sezonu.

Ovom je prigodom i najavio kako će zbog održavanja najvećeg diplomatskog događaja u povijesti Republike Hrvatske, sastanka šefova vlada ‘Kina+16’, na zahtjev Ministarstva unutarnjih poslova RH, biti potrebno provesti mjere osiguranja te zamolio građane za strpljenje za vrijeme odvijanja ovog susreta, od 10. do 12. travnja.

Predstavnici gradskih kotareva i mjesnih odbora iznijeli su problematiku s terena i odmah dobili od gradonačelnika ili nadležnih pročelnika i direktora odgovore na pitanja. Tako je rečeno kako će se uvesti svojevrsni ‘dežurni telefon’ za što bolju dostupnost komunalnih redara i bržu intervenciju na terenu. Gradonačelnik Mato Franković najavio je pojačane kontrole komunalnih redara ovo ljeto, posebno na Elafitima, s naglaskom na Lopud, kako bi se postigao red na javnim površinama. Ujedno je za Šipan potvrđeno kako će se produžiti rad vrtića u sezoni, na traženje mještana.

Na kraju je zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić održala prezentaciju mjera projekta ‘Poštujmo Grad’ te je predstavljen i novi plakat koji će turiste upozoravati na mjere za neprilično ponašanje.

Grad će i ove godine podržati organizaciju mjesnih ljetnih večeri, a za potporu je potrebno javiti se nadležnom Upravnom odjelu za turizam.

Pročitajte još

Igralište na Lopudu konačno sigurno za dječju igru

Dulist

Zbog predstave nema ulaska na parkirališta oko Parka Gradac

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija