Županija

SASTANAK 28 PREDSTAVNIKA Jadransko-jonska regija u Dubrovniku

U hotelu Hilton Imperijal održana je četrnaesta redovna skupština Jadransko-jonske euroregije koja je okupila predstavnike 28 članica lokalne i regionalne samouprave iz država u okruženju jadranskog i jonskog mora.

Usvojeno je Izvješće za prethodnu godinu te Plan i Proračun za 2017. godinu, koje je predstavio predsjednik Udruge župan Nikola Dobroslavić. Prihvaćena je inicijativa o pristupanju udruzi novog člana Županije Zapadnohercegovačke, kao i partnerstvo konzorcija triju talijanskih sveučilišta CURSA. Na Skupštini je, među ostalim, bilo riječi o sudjelovanju Udruge u programima europske prekogranične suradnje te o Strategiji EU za Jadransku i Jonsku regiju. Također, prihvaćena je inicijativa iz Grčke o Deklaraciji za pametne otoke.

Jadransko-jonska euroregija je udruga jedinica teritorijalne samouprave, u pravilu prve razine ispod državne razine, na području Talijanske Republike, Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Crne gore, Republike Albanije i Republike Grčke. Članice zajedničkim djelovanjem kroz razne oblike međunarodne suradnje nastoje potaknuti, pospješiti i ostvariti razvitak na području Jadransko-jonske regije radi stvaranja perspektive poboljšanja kvalitete života i standarda njezinog stanovništva.

Pročitajte još

‘NAJUZORNIJA SEOSKA ŽENA’ Blajka Jakica Cetinić osvojila posebnu nagradu za humanost

Dulist

‘Lijepom našom’ snima se u Župi dubrovačkoj

Dulist

U Dubrovniku otvorena Konferencija o traganju i spašavanju na moru

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija