Županija

SASTALO SE VIJEĆE ZA PREVENCIJU U protekla četiri mjeseca zabilježen porast obiteljskog nasilja

U Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika održana je sedma sjednica Vijeća za prevenciju Dubrovačko-neretvanske županije na kojoj su sudjelovali predstavnici Županije, Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, Centra za socijalnu skrb, Dubrovačke biskupije, Zavoda za javno zdravstvo Centra 112, HOK-a, TZ DNŽ, Županijske uprave za ceste te medija. Župan Dobroslavić uvodno je zahvalio svim institucijama na predanom radu u prevenciji u protekla četiri mjeseca, poglavito u otežanim uvjetima uzrokovane krizom COVID-10 infekcije.

Pohvalio je rad županijskog Stožera civilne zaštite koji je, kako je istaknuo, funkcionirao kao produžena ruka Nacionalnog stožera.

Načelnik PU DN Ivan Pavličević istaknuo je kako je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji vrlo povoljna situacija što se tiče kriminaliteta uz 30 posto smanjenje ukupnog broja kaznenih djela u prva četiri mjeseca. U tom razdoblju ove godine počinjena su 364 kaznena djela u odnosu na 535 kaznenih djela u istom razdoblju lani.

Većina toga odnosi se na smanjenje broja kaznenih djela imovinske prirode, no istovremeno je došlo do velikog povećanja kaznenih djela u domeni obiteljskog nasilja i zlouporabe droga.

Također istaknuo je kako je broj prometnih nesreća u padu, no nažalost broj poginulih je na razini od prošle godine.

Župan Dobroslavić istaknuo je kako sigurna kuća u DNŽ uredno funkcionira te kako se aktivno radi na trajnom rješenju takvog objekta.

Na sjednici je izneseno nekoliko inicijativa za unaprijeđenje rada Vijeća, poput ostvarivanja još bolje suradnje s medijima kroz realizaciju specijaliziranih programa te još veći naglasak na edukaciji i prevenciji svih oblika kriminaliteta, pogotovo među mladima.

Pročitajte još

Butković potpisao ugovor za Donje Čelo, iako jutros o tome ništa nije znao

Dulist

DOBROSLAVIĆ UZ DAN ŽUPE DUBROVAČKE ‘Dosad ostvareni projekti jamac su uspješnosti općine’

Dulist

PLENKOVIĆ OBIŠAO GRADILIŠTE Zbog ‘korone’, rokovi za Pelješki most mogli bi biti pomaknuti

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija