Zanimljivosti

Šaroliki programi za goste i domaće!

Šaroliki programi za goste i domaće!

Na Elafitskim otocima i u Zatonu i ove godine Turistička zajednica grada Dubrovnika priredila je šarolik program raznovrsnih zabava, a s ciljem obogaćivanja turističke ponude.

Za tradicionalnih pučkih festa i blagdana ovoga ljeta na Koločepu, Lopudu i Šipanu, kao i u Zatonu i Orašcu  osmišljeno je više od trideset priredaba  za dobru zabavu i ugodnu atmosferu. Program je započeo  proslavom Gospe od Orašca u Orašcu, na Lopudu je u petak 12. srpnja nastupila Klapa Subrenu. Koncem srpnja proslavit će se i Ribarska noć sa Giulianom.

U Šipanskoj luci 3. kolovoza bit će festa sv. Stjepana uz Jurja Galina  i grupu Arena. Ovogodišnje izdanje Ljetne škole filma na Šipanu traje od 4. do 14. kolovoza, a program radionica filma bit će obogaćen koncertom Tedi Spalata 8. kolovoza, dok će na Šipanu nastupiti i Klapa Maestral. Na otoku Lopud  u crkvi sv.Nikole bit će održan i niz koncerata – tako će u četvrtak 18. srpnja klavirski koncert održati Đuro Tikvica, a do konca ljeta slijede koncerti gitariste Daria Čaglja,  Alberta Frke i Đive Kušelj, Klavirskog tria Dubrovnik i Klavirskog dua Nina Mole i Jakša Zlatar.

Osim koncertnog programa tijekom ljeta na Lopudu nastupit će i klapa Mareta, zatim žongleri i akrobati skupine Kam – Hram, Limena glazba Zaton, te ansambl Step&Jazz.

Na otoku Koločepu u Donjem Čelu  nastupaju Klapa Malfi, Step&Jazz, Klapa Ragusavecchia, grupa Cabria, Duo Domižana, akrobati i žongleri Kam – Hram, a 10.kolovoza održat će se 6. vaterpolski turnir Kup Elafita.

Posebna poslastica ljetnih priredaba u Zatonu svakako je Zatonska noć  uz program na zatonskoj Rivi, kad će nastupiti iIvo Amulić i Klapa Rišpet uz promenadni koncert Limene glazbe Zaton i nastup Malog Linđa Zaton., a atraktivan program žonglera i akrobata „Kam –Hram“ bit će o blagdan Gospe Velike 15. kolovoza. U Orašcu je za 19.srpnja zakazan koncert Klape Subrenum.

Ukupno tridesetak  ljetnih priredbi na otocima i turističkim mjestima okolice našeg grada predstavljaju značajnu dopunu sadržaja u tim mjestima, pružajući mogućnosti turistima i posjetiteljima  da se upoznaju s tradicijom i stvaralaštvom naših ansambala i klapa, kao i dosezima domaćih klasičnih glazbenika.

Pročitajte još

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist