Zanimljivosti

Šaroliki programi za goste i domaće!

Na Elafitskim otocima i u Zatonu i ove godine Turistička zajednica grada Dubrovnika priredila je šarolik program raznovrsnih zabava, a s ciljem obogaćivanja turističke ponude.

Za tradicionalnih pučkih festa i blagdana ovoga ljeta na Koločepu, Lopudu i Šipanu, kao i u Zatonu i Orašcu  osmišljeno je više od trideset priredaba  za dobru zabavu i ugodnu atmosferu. Program je započeo  proslavom Gospe od Orašca u Orašcu, na Lopudu je u petak 12. srpnja nastupila Klapa Subrenu. Koncem srpnja proslavit će se i Ribarska noć sa Giulianom.

U Šipanskoj luci 3. kolovoza bit će festa sv. Stjepana uz Jurja Galina  i grupu Arena. Ovogodišnje izdanje Ljetne škole filma na Šipanu traje od 4. do 14. kolovoza, a program radionica filma bit će obogaćen koncertom Tedi Spalata 8. kolovoza, dok će na Šipanu nastupiti i Klapa Maestral. Na otoku Lopud  u crkvi sv.Nikole bit će održan i niz koncerata – tako će u četvrtak 18. srpnja klavirski koncert održati Đuro Tikvica, a do konca ljeta slijede koncerti gitariste Daria Čaglja,  Alberta Frke i Đive Kušelj, Klavirskog tria Dubrovnik i Klavirskog dua Nina Mole i Jakša Zlatar.

Osim koncertnog programa tijekom ljeta na Lopudu nastupit će i klapa Mareta, zatim žongleri i akrobati skupine Kam – Hram, Limena glazba Zaton, te ansambl Step&Jazz.

Na otoku Koločepu u Donjem Čelu  nastupaju Klapa Malfi, Step&Jazz, Klapa Ragusavecchia, grupa Cabria, Duo Domižana, akrobati i žongleri Kam – Hram, a 10.kolovoza održat će se 6. vaterpolski turnir Kup Elafita.

Posebna poslastica ljetnih priredaba u Zatonu svakako je Zatonska noć  uz program na zatonskoj Rivi, kad će nastupiti iIvo Amulić i Klapa Rišpet uz promenadni koncert Limene glazbe Zaton i nastup Malog Linđa Zaton., a atraktivan program žonglera i akrobata „Kam –Hram“ bit će o blagdan Gospe Velike 15. kolovoza. U Orašcu je za 19.srpnja zakazan koncert Klape Subrenum.

Ukupno tridesetak  ljetnih priredbi na otocima i turističkim mjestima okolice našeg grada predstavljaju značajnu dopunu sadržaja u tim mjestima, pružajući mogućnosti turistima i posjetiteljima  da se upoznaju s tradicijom i stvaralaštvom naših ansambala i klapa, kao i dosezima domaćih klasičnih glazbenika.

Pročitajte još

Predstavljen Zbornik radova o Pupnatu autora Nevena Fazinića

Dulist

ULICAMA NAŠEG GRADA Klapa Linđo na skalinima Dominikanaca

Dulist

GOTOVA SANACIJA Peskarija se otvara ovog utorka!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija