Grad

‘Šarena zima u Uvali’ Dubrovačkog zimskog festivala je najakcija za djecu u Hrvatskoj

Program ‘Šarena zima u Uvali’ Grada Dubrovnika dobitnik je povelje za naj-akciju za djecu u Hrvatskoj za uspješno provedeni program u sklopu prošlogodišnjeg Dubrovačkog zimskog festivala.

Povelja je Gradu Dubrovniku dodijeljena na godišnjoj svečanosti Središnjeg koordinacijskog odbora akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ održanoj u utorak u Zagrebu.

Središnji koordinacijski odbor akcije „Gradovi i općine – prijatelji djece“ čine predstavnici saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske, Hrvatskog društva za preventivnu i socijalnu pedijatriju, Ureda UNICEF-a, Udruge gradova, Udruge općina, Hrvatske zajednice županije i koordinatora iz gradova i općina.

Edukativni i zabavni program u Uvali Lapad u suradnji s partnerima osmišljava i koordinira Upravni odjel za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika. Od prošle godine „Šarena zima u uvali“ integralni je dio Dubrovačkog zimskog festivala, a Središnji koordinacijski odbor akcije Gradovi i općine – prijatelji djece ocijenio ga je kao iznimno bogatog i raznovrsnog.

Sve radionice bile su dobro posjećene, jednako kao plesni i dramski dio programa. Posebna atrakcija programa svakako je blagdanski vlakić za djecu, koji je povezivao dvije krajnje točke sa zanimljivim sadržajima: luna parkom na plaži i klizalištem na teniskim terenima.

‘Šarena zima u Uvali’ ove godine bit će još bogatija s raznovrsnim programima za najmlađe te uz neizostavno klizalište i posebnu atrakciju programa – adventski vlakić.

Grad Dubrovnik pristupio je akciji “Grad/općina – prijatelj djece” 25. travnja 2000. godine. Titula „Grad Dubrovnik – prijatelj djece” dodijeljena je Gradu Dubrovniku 4. veljače 2006, priznanje koje se dodjeljuje gradovima u Hrvatskoj koji u potpunosti ostvaruju prava i potrebe djece, poštujući načela Konvencije Ujedinjenih naroda o pravima djeteta.

Pročitajte još

Obnovljen sportski teren na Gorici svetog Vlaha

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Ovako će izgledati Sanitatova garaža s 400 mjesta u Starčevićevoj ulici

Dulist