Kultura

Sarajevski udaraljkaši stižu u goste

Sarajevski udaraljkaši stižu u goste

Koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra u suradnji s Ansamblom udaraljki Muzičke akademije Sarajevo i voditeljem doc. Davorom Marausom održat će se 14. ožujka s početkom u 20 sati u Revelinu.

Dirigent koncerta je Slobodan Begić. Na programu su djela  J. Pachelbela "Kanon za gudače u D duru" te R. Ščedrin Bizeta "Carmen Suite".

Posebnost novog projekta je nastup Dubrovačkog simfonijskog orkestra sa četiri gostujuća glazbenika udaraljkaša Muzičke akademije Sarajevo – naša glazbenica Karmen Pervitić koja je magistrirala udaraljke na istoimenoj akademiji i spojila glazbenike, magistrica udaraljki Sabina Šehović, trenutno na magisteriju Igora Magdalenić te trenutno na diplomi Edo Golubić. Oni će pod vodstvom prof. doc. Davora Marausa nastupiti s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom.

Dirigent Slobodan Begić posebno ističe vrlo originalnu Ščedrinovu preradu Bizetove Carmen fantazije koju prvi put u cijelosti u Dubrovniku izvode gudači DSO-a i pet udaraljkaša.

– Izuzetno mi je zadovoljstvo da Dubrovački simfonijski orkestar organizira koncert na kojemu se nalazi jedno posebno kvalitetno djelo, koje se rjeđe izvodi baš zbog velikog broja udaraljki, a u kojemu će sigurno posebno uživati glazbeni sladokusci. Kompozitor Rodion Ščedrin je izuzetno cijenjeni ruski kompozitor i pijanist, dobitnik nekoliko najviših državnih nagrada. Carmen suita je djelo inspirirano operom Carmen, francuskog kompozitora Georgesa Bizeta – istaknuo je a ovu prigodu Damir Milat, ravnatelj DSO-a.

Cijene karata su 100, 70 i 50 kuna, a za umirovljenike i studente 20 kuna. Sve informacije možete dobiti na broj telefona 417 110 ili mobitel 099 22 11 585, te na www.dso.hr i e-mail sales@dso.hr.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

U KUĆI BUKOVAC Prva ovogodišnja Art&Wine radionica

Dulist

[FOTO] ODRŽAN KVIZ O KULTNOM SERIJALU Tko zna najviše o ‘Gospodaru prstenova’?

Dulist