Natrag
19.4.2018 23:16

facebook

twitter

google

rss

dulist

Sarajevski filmaši tražili dvostruko više novca?

13.7.2012 @ 16:15 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Dubrovnik Film Meeting, manifestacija koja se do 2010. godine održavala u Dubrovniku kao 'produžena ruka' Sarajevo film festivala, neće se održati ni ove godine.

Razlozi tome su financijske prirode budući da su organizatori Sarajevo film festivala, kako neslužbeno doznajemo, u vrlo kratkom roku od gradske uprave tražili angažman dodatnih tvrtki na izvedbi programa. To je iziskivalo i dodatna financijska sredstva koja Grad nema pa se zahtjevu nije moglo udovoljiti. Inače, DFM se trebao održati 15. i 16. srpnja.
 
Naime, kako doznajemo, na projektu je radila Turistička zajednica Grada Dubrovnika na čelu s Nikolinom Vicelić, a za tu je svrhu TZ osigurao iznos od oko 80 tisuća kuna. Osim toga u gradskom je proračunu za tu svrhu, na kontu filmske umjetnosti, bio osiguran iznos od oko 110 tisuća kuna, što je ukupno 190 tisuća kuna.
 
U okviru tog troškovnika trebao se održati ovogodišnji DFM, iako su predstavnici Sarajevo film festivala na lanjskom sastanku s gradonačelnikom bili obećali kako će se javiti na natječaj za javne potrebe u kulturu. Iako to nisu napravili, gradska uprava u proračunu je ipak, za svaki slučaj, osigurala sredstva. No, kako doznajemo, početkom ovog tjedna stigao je nenadani zahtjev Sarajevo film festivala – tražili su od gradske uprave angažman još nekih tvrtki, za što je trebalo osigurati barem još 190 tisuća kuna.
 
Dakle, pred Grad je postavljen zahtjev koji nije postojao do ovog tjedna. Gradu je tada rečeno, doznajemo, kako neće doći ako se ne angažiraju te njihove tvrtke, što je Grad odbio iz razumljivih razloga, pa i pod cijenu neodržavanja DFM-a.
 
Zanimljivo je spomenuti i kako dolazak filmaša u Dubrovnik ove godine nigdje nije ni bio službeno najavljen. Kako doznajemo, Grad i TZ nisu za taj projekt dosad uplatili niti kune. Uskoro očekujemo i službeni stav Sarajevo Film Festivala, jer nas je zanimalo koji su, po njima, razlozi otkazivanja programa.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana