Grad

Sanitat nastavlja sa suzbijanjem komaraca, provjerite kad i gdje

Komarac

Sanitat Dubrovnik od 9. rujna vrši šestu larvicidnu dezinsekciju. Kako navode u obavijesti, larvicidna dezinsekcija podrazumijeva sprječavanje razvoja i uništavanje razvojnih oblika komaraca (jajašaca, ličinki, kukuljica). Na javnim površinama larvicidnu dezinsekciju provodi ovlašteni DDD koncesionar od travnja do listopada. Obrađuju se potencijalna legla komaraca koja se ne mogu ukloniti, a to su ulični slivnici oborinske vode, druge manje nakupine vode na javnim površinama (fontane i sl.) i nakupine kišnice koje se ne mogu ukloniti (u gumama, različitim kontejnerima) na zapuštenim javnim površinama.

Na privatnim površinama, a nakon prijave građana, lokacije pojedinih žarišta tigrastog komarca se provjeravaju i upućuju DDD koncesionaru radi tretmana. Na površinama oko kuća, u okućnicama, u dvorištima i u vrtovima treba obraditi legla koja se ne mogu ukloniti: slivnike oborinske vode, druge odvodne sifone u dvorištima kuća, legla u/oko septičkih/crnih jama, vodospremnike i bačve za zalijevanje u vrtovima, druge nakupine zaostale vode (u gumama, dekorativnim bazenima i fontanama, brodicama i dr. različitim kontejnerima). Obrada se mora obaviti uz pristanak vlasnika ili predstavnika vlasnika. Prije provedbe kemijskih mjera potrebno je fizički ukloniti legla ukoliko je to moguće. Iz Sanitata napominju da ovo tretiranje nije štetno i opasno kako za ljude tako i za životinje.

Evo i rasporeda šeste larvicidne dezinsekcije:
9. rujna 2019. Područje Gruža i Nuncijate
10. rujna 2019. Područje Lapada
11. rujna 2019. Područje Gorice Sv. Vlaha i Montovjerne
12. rujna 2019. Područje Pile – Kono
13. rujna 2019. Područje Ploča
16. rujna 2019. Područje otoka Lokruma i stare gradske jezgre Grada Dubrovnika
17. rujna 2019. Park Gradac, Danče i Sustjepan
18. rujna 2019. Područje Komolca, Rožata i Mokošice
19. rujna 2019. Područje Lozice, Štikovice, Velikog i Malog Zatona

Pročitajte još

UZ SEDAMDESETI ROĐENDAN HGSS-a Spustite se užetom niz Lužu!

Dulist

ZADRŽAT ĆE SE JOŠ KRATKO U BOLNICI Nalaz pacijentice iz OB Dubrovnik negativan!

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija