Grad

Sanira se kameni pločnik u Ulici branitelja Dubrovnika

Sanira se kameni pločnik u Ulici branitelja Dubrovnika

Grad Dubrovnik nastavlja s obnovom pločnika u kontaktnoj zoni Dubrovnika. Naime, nakon završetka cjelovite obnove platoa Pile, radovi na sanaciji kamenog pločnika odrađeni su i u Ulici branitelja Dubrovnika. U drugoj fazi uređenja zapadnog pristupa povijesnoj jezgri obnavlja se pločnik od Pila do skretanja za Gradac, a radovi na oko 330 metara dužine će se zbog odvijanja pješačkog prometa izvoditi u sekcijama.

Na ovom području kamene ploče su često pucale zbog opterećenja i dotrajalosti te je dolazilo do ulegnuća na pojedinim dijelovima što je predstavljalo moguću opasnost za prolaznike i izgledom je bilo neprimjereno za kontaktnu zonu povijesne jezgre.

Predviđeno trajanje druge faze obnove je dva mjeseca, nakon čega će ukupno biti sanirano oko 1.100 kvadratnih metara pločnika. Prethodno je uređeno 660 kvadratnih metara kamenog pločnika na Brsaljama.

Radove provodi Upravni odjel za promet sukladno uputama konzervatora, a cilj je sačuvati što više starog kamena i ponovno ga ugraditi u pločnik.

Pročitajte još

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist