Natrag
20.3.2019 22:39

facebook

twitter

google

rss

dulist

Sanel treba našu pomoć

1.11.2011 @ 19:34 Barbara Đurasović Zanimljivosti

Podijelite:

Sanel je sa svojom obitelji, kao i svako ljeto, došao iz Bosne kod none u Zaton da zaradi novac za daljnje školovanje.

Sanel je ratno dijete, rođen je 1991. godine, i već je kao beba doživio užasno ratno iskustvo, detonacija granate ga je skupa s majkom pred kućom bacila o zid. Zajedno s Damirom Đurićem i još sedam mladih iz Zatona, krenuli su na oproštajnu ljetnu zabavu koja se nažalost pretvorila u tragediju.

Skupa sa Sanelom u istom autu je bilo još dvoje njegovih rođaka koji su također teže ozlijeđeni, te ih očekuju dodatni operacijski zahvati.
Sanel je nakon nesreće, zajedno s Damirom Đurićem helikopterom prevezen u splitsku bolnicu, gdje je u komi proveo 9 dana, a čudo prirode i njegova mladost su ga vratili u život.  Zbog materijalnih nemogućnosti njegove obitelji, iako u teškom stanju, otpušten je iz splitske bolnice i prebačen na kućnu njegu u Zaton.
 
Za vrijeme boravka kod kuće, Sanelu je pozlilo jer mu je stalno curio likvor iz oštećene lubanje, te je prebačen u Opću bolnicu Dubrovnik, s dijagnozom HITNE operacije glave. Sanel je od udarca u nesreći potpuno izgubio vid na jedno oko, a dijagnosticirana mu je i 65 postotna gluhoća.
 
Predstoji mu teška i delikatna operacija na mozgu, te još dodatni zahvati, jer su Sanelu oštećeni i vilica i nos, a nakon toga i dugotrajna i mukotrpna rehabilitacija. Njegova obitelj je već potrošila svu ljetnu zaradu na dosadašnje Sanelovo liječenje.

Kakva budućnost očekuje Sanela? Pokušajte se zamisliti u ulozi njegove majke koja svakodnevno bdije nad uzglavljem svoga sina, potpuno bespomoćna, polažući sve svoje nade u pomoć ljudi dobroga srca – napisali su Sanelovi sumještani iz Zatona.

OTP BANKA
Nositelj računa: Julijana Salihović (za Sanela)
Žiro račun broj: 2407000-1024070003
Poziv na broj: 3205604435
Model: 00

Komentari

O autoru: Barbara Đurasović


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana