Crna kronika

Sanduk pun streljiva i minsko eksplozivnih sredstava ostavljen kraj kontejnera u Orašcu!

Sanduk pun streljiva i minsko eksplozivnih sredstava ostavljen kraj kontejnera u Orašcu!

Na autobusnom stajalištu kraj kontejnera za otpad u Orašcu policija je u jutarnjim satima ponedjeljka, 6. ožujka pronašla i izuzela drveni sanduk s manjom količinom streljiva i minsko eksplozivnih sredstava i zbrinula ga prema pravilima struke.

Kako javljaju iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, iako je na sanduku ostavljen natpis s upozorenjem da se radi o eksplozivu, mole se građani da ne ostavljaju minsko eksplozivna sredstva na otvorenim javnim prostorima zbog sigurnosti ostalih građana, posebice djece.

-Podsjećamo da akcija „Manje oružja manje tragedija“ još traje te pozivamo građane koji još uvijek u svojim domovima imaju oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva da ih bez straha predaju policiji koja protiv takvih osoba ne poduzima nikakve sankcije.

Napominjemo da građani takva sredstva ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o svakoj nakani obavijeste policiju na broj 192 ili u najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način – navode iz Policije i podsjećaju kako je dragovoljna predaja oružja anonimna, vremenski neograničena i bez sankcija za građane. Detaljne informacije o postupku predaje mogu se dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist