Grad

SANDRA SAMBRAILO O PRIVOĐENJU “Dok sam se držala za vrata dva policajca su me potezala, raskrvarene su mi ruke”

SANDRA SAMBRAILO O PRIVOĐENJU "Dok sam se držala za vrata dva policajca su me potezala, raskrvarene su mi ruke"

Bila sam sama u noćnom dežurstvu. Kad sam čula da su djelatnici drugih šinteraja stigli pred utočište, ‘sletila’ sam i spriječila im ulaz. Najprije su nasilno probili prvu ogradu, potom na isti način i drugu, ušli su u srce utočišta i počeli otvarati boksove. Drugi naši volonteri su tek počeli stizati i bili su blokirani, jer je Policija zatvorila cestu. Pješačili su i probili se do utočišta nakon dvadesetak minuta – ispričala je za DuList potresena Sandra Sambrailo, koja je tijekom noćašnje akcije i privedena.

– Tražila sam od Policije da mi pokažu nalog ili rješenje, bilo kakav dokument po kojem postupaju. Rečeno mi je da je to naredba Grada Dubrovnika, da se moram maknuti i pustiti djelatnike drugih šinteraja da uzmu pse. Ja se nisam htjela maknuti, stala sam na vratima, počelo je guranje, divljanje po meni, rasparali su mi vindjaknu. Dok sam se držala za vrata dva policajca su me potezala za ruke, raskrvarene su mi ruke. Doslovno su me odveli do ‘marice’, do ‘Vile Palme’. Kad je akcija završila taj isti policijski službenik mi je tražio osobnu iskaznicu i potom rekao: ‘Možeš zazvati sestru da dođe po tebe’. Nisu bili kadri ni vratiti me na mjestu odakle su me odveli. Prijatelji su došli po mene i vratila sam se u utočište – rekla nam je Sandra Sambrailo.

– Užasnuta sam, još sam pod šokom, gledam ta prazna mjesta, bojim se za život tih pasa. Užasnuta, ljuta, ogorčena. Nemam riječi kojom mogu opisati kako se osjećam – ističe Sambrailo.

Inače, prije deset dana Gradsko vijeće Sandri Sambrailo odlučilo je dodijeliti nagradu ‘Vlaho Brangjolica’ za volonterku godine, a još lani je primila Nagradu Grada Dubrovnika za osobit doprinos. Noćas su je, pak, ‘nagradili’ privođenjem.
– Vrlo zanimljivo – kratko je tu činjenicu komentirala ogorčena Sandra Sambrailo. Ističe kako je val reakcija pokrenut.

– Od momenta kad je vijest izašla u medije uspjela sam pozvati par brojeva telefona, jer mi nisu odmah oduzeli mobitel. Nazvala sam ljude koji sad šire priču dalje, vijest se sada širi svijetom. Iz cijelog svijeta stiže podrška, telefon ne prestaje zvoniti. Ovo je sramota za Dubrovnik, koju nam je priuštio tim ljudi koji je sve ovo napravio. Strašno – kaže nam Sambrailo, koju smo pitali i sprema li se veći prosvjed.

– Vidjet ćemo što će se danas u 15 sati dogoditi na Gradskom vijeću. Vjerujem da će gradski vijećnici, koji već shvaćaju o čemu se radi, pozitivno reagirati na ovu situaciju – optimistična je Sambrailo. Postoji li mogućnost vraćanja pasa natrag na Žarkovicu?

– To je prvo što zahtijevamo i očekujemo. Mislim da je to sasvim opravdan zahtjev. Uz to, naravno, i momentalna izgradnja azila!

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist