Hrvatska

Sanader za svjedoka zvao Dubrovčanina Karla Gjurašića

Sanader za svjedoka zvao Dubrovčanina Karla Gjurašića

Jedan od svjedoka na današnjem suđenju bivšem premijeru Ivu Sanaderu bio je i naš sugrađanin i bivši vijećnik HSS, te bivši državni tajnik Karlo Gjurašić.
-Jest, ja sam bio nažalost na suđenju. Prvooptuženi me zvao kao svjedoka, mene i višeg potpredsjednika Božidara Pankretića i svog šefa osiguranja Davora Blaževića Tigra -potvrdio nam je sam Gjurašić.
-Nisam bio prisutan kada je sutkinja izbacila Sanadera iz sudnice. Moje svjedočenje je završilo prije toga, i trajalo je nekih 45 minuta. Prije mene je svjedočio Pankretić. Moram vam kazati kako ja u tom ugovoru nisam vidio ništa ni sporno ni sumnjivo. Mi taj ugovor nismo konzumirali jer smo imali već sklopljen ugovor s Ministarstvom obrane, o prelasku Ministarstva u kompleks Petra Krešimira IV tako da nije bilo potrebe za konzumacijom ugovora – kaže Gjurašić te dodaje kako mu je taj objekt (zgrada u Planinskoj) izgledala i jeftina kada se usporedi s cijenom nekretnina u Dubrovniku.
-Taj objekt je bio neophodno potreban, Ministarstvo se nalazilo na osam do devet lokacija i mi smo godišnje plaćali cca 20 milijuna kuna najma. Povrat investicije bi u tom slučaju ostvarili unutar četiri godine – kaže Gjurašić te se ograđuje od cijele priče jer nije stručnjak za nekretnine.
Podsjetimo, u aferi Planinska Sanadera se tereti da je od svog prijatelja Stjepana Fiolića po većoj cijeni od realne kupio zgradu u istoimenoj ulici u Zagrebu za potrebe Ministarstva regionalnog razvoja. Krivnju u ovom djelu već je priznao Petar Čobanković koji je bio na čelu tog Ministarstva u vrijeme sklapanja ugovora te Božidar Pankretić koji ga je naslijedio na tom mjestu.
Bivši ministar regionalnog razvoja Božidar Pankretić posvjedočio je da po njegovom dolasku na čelu tog Ministarstva nije plaćena nijedna rata kredita za tu zgradu već su obveze prenesene na Ministarstvo poljoprivrede koje se u tu zgradu uselilo.
Ministarstvo regionalnog razvoja, rekao je Pankretić, nije imalo potrebe za tom nekretninom jer se u međuvremenu preselilo u zgradu MORH-a na Krešimirovom trgu.
Gjurašić je potvrdio Pankretićeve navode te istaknuo kako je Ministarstvo regionalnog razvoja do preseljenja u zgradu MORH-a najam prostorija na više lokacija plaćalo 20 milijuna kuna godišnje.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist