Grad

SANACIJA ULICA Evo gdje će se raditi na Pločama!

SANACIJA ULICA Evo gdje će se raditi na Pločama!

Iz gradske uprave izvijestili su kako nastavljaju provoditi aktivnosti na unapređenju stanja komunalne infrastrukture i kako su nakon radnog obilaska gradskog kotara Ploče iza Grada određeni potrebni radovi za otklanjanje uočenih nedostataka i dinamika izvođenja.

-Do kraja svibnja Upravni odjel za promet sanirat će dio Ulice Bruna Bušića od spoja s Ulicom Dubrovačkog odreda pa istočno do okretišta, ukupne dužine zahvata oko 130 metara. Nakon sezone, odnosno po zatvaranju postojećeg gradilišta, sanirat će se i preostali dio ulice – ističu iz Grada Dubrovnika.

Djelatnici Odsjeka za održavanje objekata i uređenja komunalne infrastrukture, javnu rasvjetu i energetiku su, prije asfaltiranja kolnika, popravili kvar na podzemnim instalacijama javne rasvjete u duljini od 70 metara. Zbog višestrukog prekida podzemnog kabela stupovi javne rasvjete bili su povezani privremeno zračnim vodičem.

Planirana je i zamjena energetski neučinkovitih i zbog svjetlosnog onečišćenja neprihvatljivih svjetiljki novim svjetiljkama s LED tehnologijom, čime bi se za 27 svjetiljki prosječna godišnja potrošnja smanjila za čak 90 posto.

Osim ovih ulica, utvrđena je potreba popravka Pelješke i Grudske, koje su uvrštene u plan održavanja za posljednji kvartal 2018. godine. U ovim ulicama potrebno je popraviti skaline, a gdje je potrebno i rekonstruirati javnu rasvjetu.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist