Kultura

SAMOSTALNA IZLOŽBA Ivanina ‘Skrivena ljepota prirode’ u Rimu

SAMOSTALNA IZLOŽBA Ivanina 'Skrivena ljepota prirode' u Rimu

U organizaciji Udruge hrvatsko-talijanskog prijateljstva i zalaganjem gospođe Svjetlane Lipanović u Francuskom institutu (Institut francais-Centre Saint Lois, Largo Toniolo 22) u središtu Rima 8. studenog 2017. otvorena je samostalna izložba akademske slikarice Ivane Jovanović Trostmann – ‘La bellezza segreta della natura’.

Autorica je izložila dvadeset slika koje su talijanskoj likovnoj publici, predstavnicima hrvatskih diplomatskih misija, galeristima i predstavnicima medija donijeli tračak topline juga, sunčani odraz plavetnila mora i neba, kojima slikarica želi s nama podijeliti dio neprolazne čarolije krajolika u kojem stvara i bajkovitog ugođaja mediteranskih kolorističkih pejzaža. Rimska publika susrela se s ‘obojanim snovima’ slikarice koja na svojim platnima strasno i intezivno sanja svoje snove i boja ih svježom prozračnom bojom i oni žive i dišu prenoseći nam neprolazni ritam ljepote, a onda ujedno i dobrote i sklada življenja i stvaranja.
Na otvorenju su nazočne pozdravile potpredsjednica Udruge Svjetlana Lipanović i savjetnica u veleposlanstvu Republike Hrvatske u Rimu, Tamara Perišić, a o slikama Ivane Jovanović Trostmann govorile su ugledna talijanska povjesničarka umjetnosti Mara Ferloni i docentica Sveučilišta u Dubrovniku Katja Bakija. Izložba će u Rimu biti otvorena do 25. studenog 2017. Ivana Jovanović Trostmann jedno svoje platno poklonila je i Papinskom hrvatskom zavodu svetog Jeronima u Rimu kojom prigodom je primio rektor Crkve i Zavoda sv. Jeronima vlč. Bože Radoš.

Pročitajte još

[FOTO] SPOMEN IZLOŽBA Marita Kisić Kamić predstavila umjetnička djela od plastičnih boca

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist