DuList IN

„SAMO TREN“ Pogledajte novi spot dubrovačkih rockera!

„SAMO TREN“ Pogledajte novi spot dubrovačkih rockera!

Dubrovačka rock grupa Atlantida objavila je danas video spot za svoj novi singl “Samo tren”, kojim najavljuju nadolazeći studijski album.

Nakon vrlo hvaljenog albuma „Premalo za san“ (2012), s kojeg su plasirana čak četiri singla „Lutam pod oblacima“, „Dodir u bojama“, „Lađe“ i naslovna „Premalo za san“, dubrovački rockeri vraćaju se u studio i pod producentskom palicom Miroslava Lesića stvaraju novu glazbenu priču.

I pjesma „Samo tren“ donosi prepoznatljiv autorski i zvučni pečat Atlantide, „gosparske“ melodijske linije u progresivnom simfo-rock izričaju. Glazbu za singl potpisuje Alan Lasić, tekst Marija Laptalo, a aranžman cijeli bend.

Video spot „Samo tren“, redateljice Marije Laptalo, prikazuje čovjeka koji ne pripada vremenu, nego osjećaju. Isprepliću se stare ure i novo digitalno vrijeme, jednako kao što Atlantida svojom glazbom nastoji prenijeti dio dubrovačke baštine u neka nova, moderna vremena. Kameru, montažu i efekte potpisuje Dominik Miljak, a u spotu sudjeluju i članovi Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Dubrovački rock bend Atlantida krajem 2012. godine objavio je album “Premalo za san” na kojem se nalazi 10 žestokih pjesama. Atlantida djeluje od 1990. godine, naslonjena na čvrsti ritam i melodična pjevanja. Godine 1994. objavljuje prvi studijski album “Eyes of reallity”, a u svojoj drugoj fazi rada, koristeći etno kao nadopunu svojih uradaka, sredinom 1999. predstavlja EP “Sami u Kamenu”. Iako su 2000. godine prestali s aktivnom svirkom, bend se ponovno okuplja 2010. godine.

Novi album donosi i promjenu u postavi Atlantide. Uz Davora Ercega (vokal), Nika Novakovića (gitara), Alana Lasića (bas) i Aljošu Lečića (klavijature), Marija Tomašića na bubnjevima zamijenio je mladi dubrovački glazbenik Maro Zajec.

Atlantida – Samo tren
glazba: Alan Lasić
tekst: Marija Laptalo
arr: Atlantida

producent: Miroslav Lesić – Lesique

scenarij i režija: Marija Laptalo
kamera, montaža i efekti: Dominik Miljak
šminka: Nora Mojaš
tehnika: Damir Omcho Marić, Julija Mačinković

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist