Vaše vijesti

‘SAMO SMO BROJEVI I JEFTINA RADNA SNAGA’ Potaknut ispovijesti u DuListu iznio svoje iskustvo rada u lopudskom hotelu

Potaknut pričom sezonke Lucije G. koja je ‘izigrana’ u Lafodiji te izgubila pravo naknade sa Zavoda za zapošljavanje, jedan naš čitatelj koji je poželio ostati anoniman, i sam je odlučio podijeliti svoje iskustvo sezonca u ovom lopudskom hotelu.

– Istina je da smo mi sezonci samo brojevi i jeftina radna snaga, bilo da radite u Istri, Kvarneru ili Dalmaciji. Što se tiče Hotela Lafodia, žalosno je da jedna sobarica ili perač suđa u sezoni ima plaću 4.200 kuna neto, kuhar radi za 8.000 kuna, a direktor 10.000 eura mjesečno. Gdje je tu pravda i pravo? Nadalje, oni su jedina hotelska kuća koja ne plaća autobusnu kartu sezoncima za kući,a ne daj Bože da bi dali neku stimulaciju. Sve u svemu, koriste rupe u zakonu jer im to Lijepa naša dozvoljava! Žalosno, još je žalosnije što na recepciji rade ljudi koji ne pričaju hrvatski jezik, ali kao što je rekao gospodin direktor, citiram: ‘Nigdje u zakonu Republike Hrvatske ne piše da radnik mora govoriti hrvatski jezik’. Strašno, zar ne? – poručio je naš sugrađanin.

Stavovi i mišljenja u rubrici ‘Vaše vijesti’ ne izražavaju nužno uredničku politiku redakcije portala dulist.hr, već isključivo mišljenje i stavove njihovih autora. 

Pročitajte još

APEL SUGRAĐANINA ‘Smanjite brzinu od Popolice prema Astarei, ne mora netko stradati na pješačkom’

Dulist

RUGLO U LAPADU Je li ovo parking mjesto ili javni wc?

Dulist

‘KO DA GA JE NEKO UKRO’ Neosvjetljen i sablastan Lovrjenac ‘bode u oči’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija