Natrag
16.2.2019 09:52

facebook

twitter

google

rss

dulist

SAMO 20 POSTO IH PRAVILNO KORISTI Pregledajte vaše autosjedalice

25.3.2014 @ 10:44 Dulist Zanimljivosti

Podijelite:

U subotu, 29. ožujka, od 16 do 18 sati u javnoj garaži stambeno-poslovnog naselja ‘Dvori Lapad’, u Uvali Lapad, u Dubrovniku, udruga RODA – Roditelji u akciji organizira besplatan pregled autosjedalica.

Pregled prvenstveno služi da bi roditelji mogli provjeriti jesu li pravilno postavili autosjedalicu u svoje vozilo i smještaju li pravilno svoje dijete u nju. Naime, autosjedalice smanjuju rizik pogibije djeteta u sudaru do 70 posto, a rizik od ozbiljne ozljede za više od 90 posto, no samo ako se pravilno koriste.

Međutim, u Hrvatskoj se broj pravilno korištenih autosjedalica kreće između 10 posto i 20 posto, a to je brojka koju volonterke i volonteri udruge RODA ovakvim pregledima nastoje povećati.

Kako bi savjeti o pravilnoj upotrebi autosjedalica bili što učinkovitiji, roditelji, koji dolaze na pregled, trebaju sa sobom donijeti, ako je to moguće, upute proizvođača sjedalice te doći s djetetom koje se u njoj vozi.

Osim samoga pregleda, Rodini savjetnici i savjetnice za autosjedalice roditeljima, i ostalim vozačima/icama, dijelit će savjete i informacije o važnosti i pravilnom korištenju autosjedalica te odgovarati na sva pitanja. Pozvane su i sve trudnice sa svojim partnerima u slučaju da im je potreban savjet u odabiru prve autosjedalice.

Roditelje, koji žele obaviti pregled, molimo da svoj dolazak najave na broj telefona 098 911 79 93 i rezerviraju termin kako bismo na taj način izbjegli duža čekanja. Sve dodatne informacije mogu se pronaći i na našoj Facebook stranici – RODA Dubrovnik te na službenim stranicama udruge RODA – Roditelji u akciji – ističu iz Udruge.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana