Politika

Šalja: Vićan je gradonačelnik u sjeni

Šalja: Vićan je gradonačelnik u sjeni

Niko Šalja prekršio je još jednom zabranu gradonačelnika Andra Vlahušića o javnim nastupima i u Dnevniku 3 u utorak nešto iza ponoći izrazio nezadovoljstvo sa stanjem u dubrovačkoj koaliciji.

Šalja je demantirao navod Andra Vlahušića iz popratnog priloga kako želi biti u centru medijske pažnje te istaknuo kako već tri godine ukazuje na probleme i nepravilnosti unutar koalicije. Naveo je kako SDP ima mali i gotovo nikakav utjecaj u koaliciji, te istaknuo kako je koalicijski dogovor izigran čime je izostao utjecaj SDP-a.

Na pitanje novinara je li se za Pera Vićana može reći da je gradonačelnik u sjeni, Šalja odgovara:
– Njegov utjecaj na rad je prevelik. Sudjeluje u dosta odluka, i da mogu reći da je Vićan gradonačelnik u sjeni.

Šalja je priznao da o ovim problemima nije direktno razgovarao s premijerom Zoranom Milanovićem, već da je puno puta budući da poštuje hijerarhiju o ovim problemima u koaliciji, mada bezuspješno, govorio na Gradskom SDP-u. Uz to je izjavio kako SDP na sljedećim lokalnim izborima mora imati svoga kandidata, a koji bi mogao biti izabran i na temelju objektivnih anketa.

Za kraj, Šalja je odgovorio na pitanje novinara i o Pelješkom mostu. Istakao je kako je Pelješki most nužan za kopneno spajanje Dubrovika, Dubrovačko – neretvanske županije s ostatkom Hrvatske. Izjavio je da Pelješki most treba hitno revidirati, nakon čega bi se most trebao početi graditi.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist