Aktualno

Šalja se brecnuo na novinare

Usorbulu spot

Zamjenika gradonačelnika Nika Šalju razljutilo je novinarsko pitanje oko gradnje kružnog toka na Pošti Lapad.

Naime, kolegu novinara zanimala je istinitost informacija o tome gradi li se kružni tok bez prikupljene cjelokupne dokumentacije.
– Upozorio bih kad se neke stvari pišu u meidjima da se prvo traži objašnjenje, a onda piše. A ne da se prvo napiše senzacija, a onda traži obrazloženje – govorio je Šalja, upitavši što znači 'bez dokumentacije'.

– Amo definirati pitanje pa da mi definiramo odgovor. Počeli smo dobronamjerno odgovarati na sva pitanja s najboljom namjerom i onda u medijima izađe sve i svašta, a ne ono što smo odgovorili – obrušio se na medije Šalja još jednom naglasivši neka mu se definira što znači bez dokumentacije.

Nakon pojašnjenja kako javnost zanima radi li se projekt u sklopu redovnog održavanja ili je trebao imati drukčiju projektnu dokumentaciju, odnosno radi li se po zakonu dao je odgovor:

– Projekt kružnog toka na Pošti Lapad ima kompletnu detaljnu dokumentaciju za izvođenje radova. Kompletna dokumentacija je u detalje razrađena i po njoj se radi. Za projekt nije vađena građevinska i lokacijska dozvola jer je uobičajeno da procesi rekonstrukcije križanja i drugih dijelova prometnica nemaju potrebe ići na lokacijsku i građevinsku dozvolu jer ne izlaze iz gabarita ceste i ne mijenjaju lokacijske uvjete na samoj cesti – objasnio je Niko Šalja, naglasivši da je za jedan ovakav projekt nužna suglasnost Policijske uprave, koja je u ovom slučaju i dobivena.

Šalja je potom rekao kako je na identičan način rađen i kružni tok na Solskoj bazi gdje su formalno nositelj projekta bile Hrvatske ceste, a ne Grad Dubrovnik Kad cesta ne izlazi iz gabarita, ponovio je, uobičajena je procedura da se za takve zahvate ne vade građevinske i lokacije dozvole, što je i ovdje primijenjeno.
 

Pročitajte još

STALE GRADSKE URE Sat na zvoniku u kvaru

Dulist

VIDEO/VELIKI PLJESAK ZA MALE PLESAČE ‘Zumbastični’ završetak Trstenskog ljeta!

Dulist

OBAVIJEST OTOČANIMA Predajte zahtjeve za nove otočne iskaznice

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija