Garaža

Šalja: Priznajemo samo 10 milijuna eura!

Šalja: Priznajemo samo 10 milijuna eura!

U što je uloženo? Tko zna neka javno reče!

– zaključak je prezentacije koju je gradskim vijećnicima o uloženim sredstavima u gradnju javne garaže iznio zamjenik gradonačelnika Niko Šalja. Istaknuo je kako Grad Dubrovnik može priznati jednino oko 10 milijuna eura ulaganja u gradnju javne garaže, za što Grad ima dokumentaciju, no, zapitao se, gdje je onda razlika do 17,9 milijuna eura koliko je rečeno da je koštala gradnja, jer za to nema dokumentacije.

Šalja je istaknuo kako nema dokaza da je 4,1 milijuna eura uplaćenih Midia Grupi i First Croatia Portfolio ikada uloženo u javnu garažu, kao i da je 5,37 milijuna eura "vlastitih sredstava" ikada uloženo u garažu.

Tako se i došlo do računice kako se mogu priznati samo troškovi do 10 milijuna eura, što se, rekao je Šalja, podudara i s uvjetima iz natječaja.

Iznio je Šalja i obveze koje ima Ragusa Parking, tvrtka u 50 postotnom vlasništvu Grada i Midije. U iduće 33 godine Ragusa Parking bi trebala uplatiti preko 40 milijuna eura za pokrivanje vrijednosti izgradnje garaže, što je dva puta više nego je, kako je rekao Šalja, navodno uloženo u samu izgradnju.

– Vidimo da je ovo vrlo štetno ako Grad jest obveznik plaćanja svega ovoga. Uz sve ove ugovore bio je i Poslovni plan koji je predviđao da će se sve ovo plaćati iz prihoda garaže, no prihod  ne može ni približno pokriti sve ovo što se uredno fakturira prema Ragusa parkingu – rekao je između ostaloga Niko Šalja.

Pročitajte još

Muratti poslala požurnicu Državnom odvjetništvu

Andrea Falkoni Račić

Ragusa odblokirana, snijeg odgodio pregovore

Barbara Đurasović

Nova runda pregovora u petak!

Barbara Đurasović